مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مدينه 15 مايو


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 محشى ورق العنب ( طريقة حديثة)

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
Admin
منشئ المنتدى
منشئ المنتدى
Admin


ذكر عدد الرسائل : 15974
العمر : 62
تاريخ التسجيل : 16/05/2007

محشى ورق العنب ( طريقة حديثة) Empty
مُساهمةموضوع: محشى ورق العنب ( طريقة حديثة)   محشى ورق العنب ( طريقة حديثة) Icon_minitimeالجمعة 03 أبريل 2009, 9:23 pm


طريقة المحشى

كيلو أرز عادى مش بسمتى
خلطة محشى
كسبرة ,,,كرفس ,,شبت ,,,بقدونس ,,,نعناع
من كل مما سبق حزمتين أو ثلاثة يعنى حزمتين نعناع وحزمتين كرفس وهكذا
طماطم (كمية مناسبة تضرب فى الكبة سريعا ) ....
ملعقتين صلصة طماطم
ملعقة دبس الرمان..عصير ليمونة
مكعب مرقة....سمنة
بصل ( حوالى 3..4 بصلات كبار مضروبين ضربة سريعة بالكبة)
قطعة ثوم مفروم (أو رشة ثوم بودر مناسبة )
حبهان,,,,مستكة
3 وحدات قرنفل
ملح..فلفل أسود
شطة..بهار لحم
ريحان..زعتر خفيف
قرفة

السقيّ
شوربة فراخ مضروبة فى الخلاط مع نعناع ناشف وصلصة طماطم ...

خلطة ماقبل الغلق
ثوم مدقوق مخلوط بعصير ليمونة ويصب على الوجة ويغطى
ونغلق النار ولا يفتح عليه حتى الغرف..

الطريقة
بصى ياستى هى الطريقة سهلة بس المكونات كتير ولكن الطعم يستاهل بأذن الله
أنتى تحطى على النار السمن والمكعب والمستكة والحبهان والقرنفل
وتقلبتين وتضيفى لهم البصل
وحينما يدبل البصل والمستكة تسيح وقبل إضافة الطماطم تنزعى القرنفل والحبهان
وتضعى الطماطم وتقلبى
وبعدما ينشف ماؤها تغلقى النار وتضيفى الخضروات الورقية وتقليبهم جيدا
وبعدما تبرد الخلطة تمااااااااااااما
نضيف الأرز المغسول والبهارات وصلصة الطماطم مذابة فى القليل من الماء
ولازم تدوقى الخلطة عشان تضبطى المطعم (لو ناقصة ملح أو بهارات)..

وبعدين تحشى ورق العنب على الوجه الخشن وترصيه فى الحلة
وتصبى عليه الشوربة حتى تغطى الصف قبل الأخييييييير فقط
ويترك على النار حتى يتشرب ثم توطى النار وتتركيه ليكمل السواء
وقبل ما تغلقى النار مباشرة تضيفى خلطة ما قبل السقيّ..

ملاحوظة هاااامة
------------*الحشوة بالطريقة دى ألذ من الطريقة المعتادة
ألا وهى وضع جميع مكونات الحشو بدون تعرضها للحرارة...

* الحبهان والقرنفل ممكن تطحنيهم وتضفيهم مع الأرز والبهارات فى الأخر .

* المحشى يحب بصل كتير وبهار لحم يكون باين بس بدون إفراط طبعا
والمزازة الناتجة عن الدبس وعصير الليمون.

* الطماطم المضروبة لما راح تنشف على النار فى الحشو
حتضيفى للحشوة مع الأرز الصلصة مذابة فى قليل من الماء
لكيّ تعوض نقص السوائل فى الحشوة.

*ممكن تستبدلى الطماطم المضروبة بعصير طماطم.

* فى ناس مش بتحب تسوى الورق العنب بشوربة
وإن كنت أرها وغيرى أيضا لذيذة لما تستوى بشوربة الفراخ.

* (معلومة من طباخ )
بالنسبة للثوم فى الأخر فى ناس بتحط بين كل دور والتانى فص ثوم سليم
وناس بتعمل زى ما خبرتك سابقا
ثوم مفروم ومخلوط بعصير الليمون قبل الغلق مباشرة
وهذه أشهى ولك حرية الأختيار....

****

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mido love
مايو ذهبي
مايو ذهبي



ذكر عدد الرسائل : 3065
العمر : 35
تاريخ التسجيل : 14/11/2008

محشى ورق العنب ( طريقة حديثة) Empty
مُساهمةموضوع: رد: محشى ورق العنب ( طريقة حديثة)   محشى ورق العنب ( طريقة حديثة) Icon_minitimeالجمعة 03 أبريل 2009, 9:39 pm

تسلم ايدك يا استاذ مجدى
مع انى مليش فى المطبخ
بس باين من الطريقة دى شكله هيبقى محشى ورق عنب جامد

بالهنا والشفا للى هيعمله


Sad Idea
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر




محشى ورق العنب ( طريقة حديثة) Empty
مُساهمةموضوع: رد: محشى ورق العنب ( طريقة حديثة)   محشى ورق العنب ( طريقة حديثة) Icon_minitimeالجمعة 03 أبريل 2009, 9:53 pm

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


ما شاء الله عليك أستاذ مجدي

حتي المطبخ لك فيه

تسلم إيدك بس عايزينها عملي . farao




Sad
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نور الإسلام
مايو ذهبي
مايو ذهبي
نور الإسلام


ذكر عدد الرسائل : 6825
العمر : 34
تاريخ التسجيل : 24/11/2008

محشى ورق العنب ( طريقة حديثة) Empty
مُساهمةموضوع: رد: محشى ورق العنب ( طريقة حديثة)   محشى ورق العنب ( طريقة حديثة) Icon_minitimeالسبت 04 أبريل 2009, 12:59 pm


الله ينور استاذ مجدى وننتظر منك المزيد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
منشئ المنتدى
منشئ المنتدى
Admin


ذكر عدد الرسائل : 15974
العمر : 62
تاريخ التسجيل : 16/05/2007

محشى ورق العنب ( طريقة حديثة) Empty
مُساهمةموضوع: رد: محشى ورق العنب ( طريقة حديثة)   محشى ورق العنب ( طريقة حديثة) Icon_minitimeالسبت 04 أبريل 2009, 4:20 pm


المزيد هو
حاجة ساقعة بعد الآكلة دى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر




محشى ورق العنب ( طريقة حديثة) Empty
مُساهمةموضوع: رد: محشى ورق العنب ( طريقة حديثة)   محشى ورق العنب ( طريقة حديثة) Icon_minitimeالأحد 05 أبريل 2009, 12:05 am

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


خلاص أستاذ مجدي المحشي علي حضرتك

و الحاجة الساقعة علينا .


Basketball Basketball Basketball
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
محشى ورق العنب ( طريقة حديثة)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل محشي ورق العنب والكرنب والكوسه بالصوره والشرح
» طريقة عمل البصارة
» دجاج محشي،طريقة عمل دجاج محشي،طريقة عمل الدجاج المحشي
» طريقة عمل العكاوى
» طريقة عمل الكرواسان

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدينه 15 مايو :: ][.•:*¨`*:•.منتديات الاسرة-Family Forums.•:*¨`*:•.][ :: 乂♥乂مطبخ حــواء乂♥乂-
انتقل الى: