نور الإسلام مايو ذهبي
عدد الرسائل : 6825 العمر : 34 تاريخ التسجيل : 24/11/2008
| موضوع: فتــــة الارز والدجاج ,, الخميس 19 نوفمبر 2009, 12:58 pm | |
| فتــــة الارز والدجاج ,,
المقادير:
ـــ دجاجة مسلوقة ومخلية من الجلد والعظم ـــ هيل وقرفة وبهار مشكل وذرة مستكة ـــ 2 رغيف خبز عربي مقطعا ومقليا ـــ 2 كوب رز مصري ـــ 2 ملعقة صغيرة هيل المرق: (ثوم مدقوق ونصف فنجان قهوة خل ونصف فنجان قهوة عصير ليمون وأقل من كوب مرقة دجاج) ـــ 7 علب لبن مثوم وملعقة صغيرة ملح وملعقة كبيرة عصير ليمون وملعقة كبيرة طحينة
الطريقة:
نفرك الدجاجة بالخل والليمون، ثم نسلق الدجاجة ونضيف إليها هيل وقرفة وبهارات ومستكة، بعد السلق ننزع الجلد والعظم ونقطعها قطعا صغيرة، نقلي الخبز بالزيت، ثم نفلفل 2 كوب رز مصري بماء الدجاج ونضيف إلى الرز ملحا وملعقتين صغيرتين من الهيل، نأخذ من مرقة الدجاج أقل من كوب ونضيف إليه 3 فصوص ثوم مدقوقة ونصف فنجان قهوة من الخل ونصف فنجان قهوة من الليمون، نضع الخبز في الصينية أولا ثم نضع قليلا من اللبن فوق الخبز المقلي مباشرة ونقلبه، ثم نضع طبقة رفيعة من الرز ثم الدجاج المقطع ونضع المرق فوقها ثم باقي الرز ونسكب باقي اللبن المثوم، ونزين بالصنوبر المحمص واللوز المحمص والببريكا والبقدونس.
بالهنا والشفا يارب يعجبكم بصراحه انا حبيت اجرب ربنا يستر
| |
|
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: فتــــة الارز والدجاج ,, الخميس 19 نوفمبر 2009, 3:29 pm | |
| [size=29] ماشاء الله يانور الاسلام نتمنى تكون جميلة هى شكلها كويس لكن هل طعمها يبقى جميل زى شكلها اكيد علشان من ايديك بالهنا
والشفا[/size] | |
|
نورهان عضوية فخرية
عدد الرسائل : 1316 العمر : 37 تاريخ التسجيل : 15/09/2009
| موضوع: رد: فتــــة الارز والدجاج ,, الخميس 19 نوفمبر 2009, 5:27 pm | |
| ايه الجمال ده الرجاله بقت تدخل المطبخ كمان تسلم ايديك نور الاسلام | |
|
زائر زائر
| موضوع: رد: فتــــة الارز والدجاج ,, السبت 21 نوفمبر 2009, 10:16 pm | |
| و ميدخلوش الرجال المطبخ ليه .. المشاركة في الحياة حلوه.
تسلم ايدك يا نور الاسلام و ان شاء الله حاجربها. و نورتنا في هذا القسم |
|