مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مدينه 15 مايو


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه)

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
نورهان
عضوية فخرية
عضوية فخرية
نورهان


انثى عدد الرسائل : 1316
العمر : 36
تاريخ التسجيل : 15/09/2009

طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه) Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه)   طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه) Icon_minitimeالثلاثاء 27 أكتوبر 2009, 9:48 pm

انا جايبالكم انهارده اكله حلوه اوى اسمها مثلوثه ودى اهداء خاص منى الى نبض القلوب فى البدايه بس احب اوضح ايه هو الجريش : الجريش هو القمح يعنى البليله وحتلاقوا جواه الوصفه دهن بقر طبعا مش موجود فى مصر مش مشكله بلاش نحطه مش حيقصر وانا موجوده لاى استفسار

نبدأ بسم الله


المثلوثه

هيه عبارة عن باديه مكونه من ثلاث طبقات
طبقة جريش
وطبقه خبز مسح تشريب
وطبقة أرز
راح نشرح كل طبقه كيف راح نسويها


(مقادير الجريش):
كأسين حب جريش

2ونص لتر لبن مطلعينه من الليل برة عشان ترتفع الحموضه فيه

ماجي قليل الملح

ملعقة صغيرة كمون

2 بصل مفروم ناعم

مقادير التشريب لخبز المسح

بطاطس مكعبات

جزر مكعبات

كوسا

كيش خضار مشكله

طماطم مطعبات

بصل مفروم

ليمون اسود كور

ماجي

صلصله

فلفل اسود

خبز مسح

دهن بقر مذوب

صلصه

دجاجه مقطعه نصين

(الطريقه) :

أول شئ نعمل الجريش

نجيب القدر ونحط شويه زيت وبعدين البصل ونحمسه على نار خفيفه
لأنه مانبغى البصل يتغير لونه
بس يلين ونضيف الماجي والكمون بعدين نضيف اللبن ونظل نحرك

عشان ما يفصل اللبن معانا ونظل نحرك حتى

يصل لمرحلة الغليان نضيف الجريش المغسول ونظلنا نحرك حتى يثقل المزيج

يعني تصيرين تشوفين حبات الجريش

تبان من فوق هنا خففي النار مرة هادئه وحطي قطعة حديده تحت القدر وغطيها بالقصدير
وأتركيه يطبخ لمده 3 الى اربع ساعات
وبعد مرور الوقت فكي الغطاء والقصدير وأظربي الجريش بمضرب خشب وخليه على جنب

الحين نعمل المرق حق التشريب
احمسي البصل مع الماجي والبهارات الي عندك تستخدمينها
للمرق وبعدين أضيفي الدجاج والماء وأتركيه يغلي
الي ان تستوي الدجاجه

بعدين أرفعي الدجاجه وحطيه على جنب الحين

المرق الي صار عندنا نقسمه نصين
كل واحد بقدر
قدر راح نضيف له الخضرة الي عندنا المقطع هوالصلصه والطماط ونخليه يطبخ الي ان تستوي الخضرة
والقدر الثاني نضيف له الارز ونسوي الارز مجبوس فيه
نراعي طبعا كميه الماء لأننا راح نظيف زياده ماء ونضيف شوية ملح
بعد ما يستوي المرق
نجيب الخبز المسح ونحطه بقدر كبير عشان نقدر نقلبه ونحط له المرق فوقه بدون الخضرة
ونخليه فترة عشان يتشرب المرق الي قيه
الحين نسوي حشو بصل عادي ومكسرات محموسه
نأخذ نص من الحشو ونضيفه للخبز المسح
نحمر الدجاجه بالفرن بعد مانمسحها بخليط مكون من زيت وشويه كركم وفلفل اسود وملح وصلصه

الحين جينا لطريقة التقديم

أول شئ نحط طبقة الجريش

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثاني شئ نحط الخبز الي رشيناه بالمرق وشويه من حشوا
البصل ونحط الخضرة الي كانت بالقدر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الحين نحط الارز

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين فوقه نصف ا لدجاج ونحط الحشو البصل والمكسرات ونزينه
ونرش فوقه سمن بلدي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وعوافي على قلوبكم المثلوثه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر




طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه) Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه)   طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه) Icon_minitimeالثلاثاء 27 أكتوبر 2009, 10:08 pm

المثلوثة ده اكلة رائعة و مفيدة .
تسلم ايدك يا نورهان عليها.
و في انتظار المظغوط و المندي ان شاء الله .


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نورهان
عضوية فخرية
عضوية فخرية
نورهان


انثى عدد الرسائل : 1316
العمر : 36
تاريخ التسجيل : 15/09/2009

طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه) Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه)   طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه) Icon_minitimeالثلاثاء 27 أكتوبر 2009, 10:27 pm

انا بحبها اوى برضه وان شاء الله حكتبلك طريقه عمل المضغوط والمندى من عنيا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
منشئ المنتدى
منشئ المنتدى
Admin


ذكر عدد الرسائل : 15974
العمر : 62
تاريخ التسجيل : 16/05/2007

طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه) Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه)   طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه) Icon_minitimeالأربعاء 28 أكتوبر 2009, 1:27 pm


طبقة جريش
خبز مسح تشريب


حب جريش

ليمون اسود كور



طبعا فيه كلام كتير أنا شخصيا مش فاهم منه حاجة


أحنا لما طبقنا الموضوع دة فى البيت
طلعت الآكلة عبارة عن
صينية سمك بالباذنجان
مع أننا أتبعنا كل الخطوات المكتوبة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نورهان
عضوية فخرية
عضوية فخرية
نورهان


انثى عدد الرسائل : 1316
العمر : 36
تاريخ التسجيل : 15/09/2009

طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه) Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه)   طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه) Icon_minitimeالأربعاء 28 أكتوبر 2009, 2:44 pm

اقول لحضرتك يا استاذنا الفاضل
جريش : قمح بليله
خبز مسح تشريب: يعنى رقاق
ليمون اسود كور: ده ليمون بس بيبقى لونه اسود موجود فى مصر عند العطارين وبيدى للاكل طعم حلو اوى
يلا اعملوها تانى ويارب تطلع المره دى سليمه بدون اصابات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر




طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه) Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه)   طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه) Icon_minitimeالأربعاء 28 أكتوبر 2009, 2:49 pm

الليمون الأسود بيكون ليمون مجفف و فعلا بيدي الأكل طعم رائع.

و الأكلة كلها علي بعضها رائعة و يمكن ده أكتر أكلة سعودية بحبها.
شكرا لكي نورهان علي التوضيح .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نورهان
عضوية فخرية
عضوية فخرية
نورهان


انثى عدد الرسائل : 1316
العمر : 36
تاريخ التسجيل : 15/09/2009

طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه) Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه)   طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه) Icon_minitimeالأربعاء 28 أكتوبر 2009, 2:54 pm

العفو نبض القلوب هى فعلا اكله كلها على بعضها حلوه جدا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل المثلوثه (اكلات سعوديه)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه تقطيع الدجاج +طريقه إخلاءه من العظم بالصور
» حلى الضومانه حلى سعوديه شهيره
» اكلات جزائرية
» اكلات تجنن
» اكلات شم النسيم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدينه 15 مايو :: ][.•:*¨`*:•.منتديات الاسرة-Family Forums.•:*¨`*:•.][ :: 乂♥乂مطبخ حــواء乂♥乂-
انتقل الى: