مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مدينه 15 مايو


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس..

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. Empty
مُساهمةموضوع: اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس..   اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. Icon_minitimeالجمعة 04 يونيو 2010, 8:50 am

اولا الرز المعمر بالصنوبر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير:
كوب رز مصري
كوب لبن (حليب)
كوب شوربة فراخ او لحمة المتوفر
حبهان -ورقة لاورا-ملح وفلفل
معلقتين سمنة بلدى
معلقتين قشطة

الطريقة:
نضع السمن فى حلة ونخلطه كويس مع الرز
نقلبه دقيقتين بس على النار
نضيف اللبن والشوربة والبهارات وباقى
المكونات ما عدا القشطة

ونطفى النار
ونسيبهم مع بعض نص ساعة
وبعدين نرجعهم على النار تانى لحد ما
المكونات تغلى نوطى ونسيبهم لحد ما كمية السائل تقل للنص

نفضيهم فى الطاجن او البيركس
وندخلهم فرن عالية
وبعد ربع ساعة نخرج الطاجن ونوزع معلقتين
القشطة ونرجعه يكمل الربع ساعة الباقية

لحد ما الوش يحمر
ونحمص تلات معالق صنوبر او لوز او كلاهما
ونزين بيها الوش

ممكن نستنى لما نخرج الطاجن من الفرن لما
يهدا ونسلكه من الجوانب ونقلبه فى طبق التقديم

بس انا بحب اقدمه بالطاجن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس..   اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. Icon_minitimeالجمعة 04 يونيو 2010, 8:51 am

ثانيا الكشك الصعيديييييييييي الاصلى يا رجالة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


قبل اى حاجة ده شكل الكشك للى ميعرفوش
وهو بيتعمل من القمح
ااااااااه طبعا انا واخدة تموينى معايا
السعودية اصلى مقدرش استغنى عن الكشك حبيبي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير(هذا المقدار كافى لعمل طبقين
يعني لفردين):

خمس او ست حبات كشك
بصلة متوسطة
اربع حبات طماطم متوسطة
كوبين شوربة
معلقتين دقيق
ربع كوب لبن(حليب)
ملح-كمون شطة-فلفل اسود

الطريقة:
ننقع الكشك فى ميه لمدة خمس دقايق
نبشر البصلة ونقلبها فى معلقة سمنة بلدى
لحد ما تحمر ونضيف الطماطم النعصورة والمتصفية الى البصلة ونتركها تتسبك

نصفى الكشك من المية ونضيفه للتسبيكة
نضيف الشوربة
نضيف التوابل
نتركهم يغلو 5 دقايق
ندوب الدقيق فى اللبن
نضيف الدقيق مع استمرار
التقليييييييييييييب عشان ميكلكعش

نتركه يغلى دقيقتين
وبسسسسسسسسسسسسسس
نعمله تقلية زى بتاعت الكشري وعشان تبقى
البصة بتاعت التقلية مقرمشة اقولك 3 اسرار

(1-بعد ما تقطعى البصل ضيفيله شوية دقيق
وقلبيه معاهم-2- حطي البصل فى زيت سخن-3- طلعيه على ورق مطبخ عشان يشرب
الزيت الزيادة

)
زوقى الكشك
ودوقى احلى طبق كشك فى الدنيا مش هتشبعى
منه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس..   اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. Icon_minitimeالجمعة 04 يونيو 2010, 8:51 am

ثالثا:طريقة الفراخ المشوية فى الفرن:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
فرخة متوسطة الحجم الى صغيرة عشان تستوى
بسرعة وتشرب التتبيلة كويسونططعها ونغسلها كويس بالملح والخل

التتبيلة(معلقة كبيرة مستردة-كوباية
زبادى-زعتر جاف -ملح وفلفل اسود-توابل فراخ مشكلة-سنة قرفة-معلقة اكل خل)

بس ونتبل الفراخ ويس ونسيبها فى التتبيلة
على اد ما نقدر ويستحسن تبات فيها


قبل ما ندخلها الفرن ننفض التتبيلة من
عليها كويس وندهنها صلصة طماطم ونرش عليها زيت زيتون


انا الفرن بتاعى مش فيه شواية فحطيت
الفراخ فى اسياخ الشوى الخشب ورصيتهم فوق الصينية كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتدخل فرن حامية على اعلى حاجة لمدة نص
ساعة وبعدين شغلى الجريل كمان ربع ساعة وبألف هن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس..   اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. Icon_minitimeالجمعة 04 يونيو 2010, 8:52 am

رابعا البطاطس فى الفرن:

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

البطاطس بأة يا جميل انا بعملها بطريقة
سهلة جدا وبتدي نتيجة تجنن والله وصحية فى نفس الوقت

كفاية رغى ونخش على المفيد
بطاطس الكمية اللى انتى عاوزاها مقطعة
شرايح مش رفيعة ومش تخينة

فلفل رومى حلقات
طماطم طرنشات
طماطم بوريه
بصل طرنشات
ممكن جزر طرنشات كمان بيبقى حلو اوى
كله نى فى نى
نقطع الكمية كلها ونحطها فى الصينية
ونتبلها بالملح والفلفل
والكموووووووووووون اهم حاجة

ونحط كوب شوربة لو عندنا
ونرص طرنشات الطماطم على الوش ونوزع
عليها معلقة كبيرة سمنة بلدى وبس

دخليها الفرن نص ساعة وبعدين ولعى الجريل
لحد مل الوش يتحمر

واتاكدى ان البطاطس استوت وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
lola
مدير عام المنتديات
مدير عام المنتديات
lola


انثى عدد الرسائل : 10357
العمر : 48
تاريخ التسجيل : 20/12/2007

اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس..   اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. Icon_minitimeالجمعة 04 يونيو 2010, 1:37 pm

يآ سلام على الذوق العالي والفن في الآكــل


الجوعــآن يدخل عند مدآم روز

سلمت يمنآكـ غآليتي على روعة طرحك اللذيذ جدا جدا

زهرة ندية في دربكـ وردة المنتدى

ليحميك رب البرايا والتلآل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الشرقاوي2010
عضوية فخرية
عضوية فخرية
الشرقاوي2010


ذكر عدد الرسائل : 3839
العمر : 67
تاريخ التسجيل : 05/02/2009

اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس..   اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. Icon_minitimeالجمعة 04 يونيو 2010, 3:48 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

مش بقولكم على اكلات مدام روز
دايما مطبخها عامر بما لذ وطاب
بارك الله فيكي وعايزين الحلو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. Empty
مُساهمةموضوع: رد: اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس..   اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. Icon_minitimeالسبت 05 يونيو 2010, 5:28 am

[size=25]مكعبات اللبن بالجيلى
المقادير

جيلى عده الوان
حليب
سكر
جيلاتين
الطريقه
نحضرالجيلى كما كنا متعودين على تحضيره عادى جدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ولما يجمد نقطعه مكعبات ونضعه فى صينيه بايريكس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعدين نخلط اللبن والسكر والجيلاتين المذوب طبعا ونصبهم فوق الجيلى ونضعه
فى الفريزر [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وطبعا بعد ميتماسك نقطعه ويكون هو ده شكله النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ايه بقى رائيكم متنسوش الردود الجميله بتاعتكم والتقيم
مكعبات الجيلى والجيلاتين من عند العطار اواللى بيبيع حاجات التورتات الحلويات
[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس..
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» فراخ مشوية مع رز بسمتى
» طبق اليوم 1
» الرز البخاري ...
» بطة مشوية بالفرن بالصور
» ارز صينية قنباة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدينه 15 مايو :: ][.•:*¨`*:•.منتديات الاسرة-Family Forums.•:*¨`*:•.][ :: 乂♥乂مطبخ حــواء乂♥乂-
انتقل الى: