rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. الجمعة 04 يونيو 2010, 8:50 am | |
| اولا الرز المعمر بالصنوبر[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المقادير:كوب رز مصريكوب لبن (حليب)كوب شوربة فراخ او لحمة المتوفرحبهان -ورقة لاورا-ملح وفلفلمعلقتين سمنة بلدىمعلقتين قشطة الطريقة:نضع السمن فى حلة ونخلطه كويس مع الرزنقلبه دقيقتين بس على النارنضيف اللبن والشوربة والبهارات وباقى المكونات ما عدا القشطةونطفى النارونسيبهم مع بعض نص ساعة وبعدين نرجعهم على النار تانى لحد ما المكونات تغلى نوطى ونسيبهم لحد ما كمية السائل تقل للنصنفضيهم فى الطاجن او البيركسوندخلهم فرن عاليةوبعد ربع ساعة نخرج الطاجن ونوزع معلقتين القشطة ونرجعه يكمل الربع ساعة الباقيةلحد ما الوش يحمرونحمص تلات معالق صنوبر او لوز او كلاهما ونزين بيها الوشممكن نستنى لما نخرج الطاجن من الفرن لما يهدا ونسلكه من الجوانب ونقلبه فى طبق التقديمبس انا بحب اقدمه بالطاجن | |
|
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. الجمعة 04 يونيو 2010, 8:51 am | |
| ثانيا الكشك الصعيديييييييييي الاصلى يا رجالة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] قبل اى حاجة ده شكل الكشك للى ميعرفوشوهو بيتعمل من القمحااااااااه طبعا انا واخدة تموينى معايا السعودية اصلى مقدرش استغنى عن الكشك حبيبي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المقادير(هذا المقدار كافى لعمل طبقين يعني لفردين):خمس او ست حبات كشكبصلة متوسطةاربع حبات طماطم متوسطةكوبين شوربةمعلقتين دقيقربع كوب لبن(حليب)ملح-كمون شطة-فلفل اسود الطريقة:ننقع الكشك فى ميه لمدة خمس دقايقنبشر البصلة ونقلبها فى معلقة سمنة بلدى لحد ما تحمر ونضيف الطماطم النعصورة والمتصفية الى البصلة ونتركها تتسبكنصفى الكشك من المية ونضيفه للتسبيكةنضيف الشوربةنضيف التوابلنتركهم يغلو 5 دقايقندوب الدقيق فى اللبننضيف الدقيق مع استمرار التقليييييييييييييب عشان ميكلكعشنتركه يغلى دقيقتينوبسسسسسسسسسسسسسسنعمله تقلية زى بتاعت الكشري وعشان تبقى البصة بتاعت التقلية مقرمشة اقولك 3 اسرار(1-بعد ما تقطعى البصل ضيفيله شوية دقيق وقلبيه معاهم-2- حطي البصل فى زيت سخن-3- طلعيه على ورق مطبخ عشان يشرب الزيت الزيادة)زوقى الكشكودوقى احلى طبق كشك فى الدنيا مش هتشبعى منه | |
|
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. الجمعة 04 يونيو 2010, 8:51 am | |
| ثالثا:طريقة الفراخ المشوية فى الفرن:[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]فرخة متوسطة الحجم الى صغيرة عشان تستوى بسرعة وتشرب التتبيلة كويسونططعها ونغسلها كويس بالملح والخلالتتبيلة(معلقة كبيرة مستردة-كوباية زبادى-زعتر جاف -ملح وفلفل اسود-توابل فراخ مشكلة-سنة قرفة-معلقة اكل خل)بس ونتبل الفراخ ويس ونسيبها فى التتبيلة على اد ما نقدر ويستحسن تبات فيها قبل ما ندخلها الفرن ننفض التتبيلة من عليها كويس وندهنها صلصة طماطم ونرش عليها زيت زيتون انا الفرن بتاعى مش فيه شواية فحطيت الفراخ فى اسياخ الشوى الخشب ورصيتهم فوق الصينية كده[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وتدخل فرن حامية على اعلى حاجة لمدة نص ساعة وبعدين شغلى الجريل كمان ربع ساعة وبألف هن | |
|
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. الجمعة 04 يونيو 2010, 8:52 am | |
| رابعا البطاطس فى الفرن: [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] البطاطس بأة يا جميل انا بعملها بطريقة سهلة جدا وبتدي نتيجة تجنن والله وصحية فى نفس الوقتكفاية رغى ونخش على المفيدبطاطس الكمية اللى انتى عاوزاها مقطعة شرايح مش رفيعة ومش تخينةفلفل رومى حلقاتطماطم طرنشاتطماطم بوريهبصل طرنشاتممكن جزر طرنشات كمان بيبقى حلو اوىكله نى فى نىنقطع الكمية كلها ونحطها فى الصينيةونتبلها بالملح والفلفل والكموووووووووووون اهم حاجةونحط كوب شوربة لو عندناونرص طرنشات الطماطم على الوش ونوزع عليها معلقة كبيرة سمنة بلدى وبسدخليها الفرن نص ساعة وبعدين ولعى الجريل لحد مل الوش يتحمرواتاكدى ان البطاطس استوت وبالهنا والشفا | |
|
lola مدير عام المنتديات
عدد الرسائل : 10357 العمر : 48 تاريخ التسجيل : 20/12/2007
| موضوع: رد: اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. الجمعة 04 يونيو 2010, 1:37 pm | |
| يآ سلام على الذوق العالي والفن في الآكــل
الجوعــآن يدخل عند مدآم روز سلمت يمنآكـ غآليتي على روعة طرحك اللذيذ جدا جدا زهرة ندية في دربكـ وردة المنتدى ليحميك رب البرايا والتلآل | |
|
الشرقاوي2010 عضوية فخرية
عدد الرسائل : 3839 العمر : 67 تاريخ التسجيل : 05/02/2009
| موضوع: رد: اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. الجمعة 04 يونيو 2010, 3:48 pm | |
| | |
|
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: اولا الرز المعمر بالصنوبر صور رز معمر..فراخ مشوية..كشك صعيدى..صينية بطاطس.. السبت 05 يونيو 2010, 5:28 am | |
| [size=25]مكعبات اللبن بالجيلى المقادير
جيلى عده الوان حليب سكر جيلاتين الطريقه نحضرالجيلى كما كنا متعودين على تحضيره عادى جدا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ولما يجمد نقطعه مكعبات ونضعه فى صينيه بايريكس [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وبعدين نخلط اللبن والسكر والجيلاتين المذوب طبعا ونصبهم فوق الجيلى ونضعه فى الفريزر [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وطبعا بعد ميتماسك نقطعه ويكون هو ده شكله النهائى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ايه بقى رائيكم متنسوش الردود الجميله بتاعتكم والتقيم مكعبات الجيلى والجيلاتين من عند العطار اواللى بيبيع حاجات التورتات الحلويات
[/size] | |
|