مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مدينه 15 مايو


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 باص المفاجات لاجمل سندوتشات

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

باص المفاجات لاجمل سندوتشات Empty
مُساهمةموضوع: باص المفاجات لاجمل سندوتشات   باص المفاجات لاجمل سندوتشات Icon_minitimeالإثنين 31 مايو 2010, 7:13 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






اتمنى ان تكونوا جميعا بخير و صحه و سعاده

بدأ فصل الصيف كل عام و أنتم بخير

ما أجمل النزهات و الخروجات و الاستمتاع بجمال الطبيعه مع ما لذ و طاب من السندوتشات اللذيذه



حبيباتى

حصريا و لأول مره فى المنتديات أقدم لكم باص المفاجأت

مشاركتى البسيطه لعمل ساندوتشات ظريفه تحبب الاطفال و الكبار فى وجبه الفطار او العشاء

و ايضا جميله و راقيه فى العزائم و للضيوف فى المناسبات و يمكن حشوها حسب رغبتكم

مش حطول عليكم كلام و ندخل على الصور و المقادير



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

باص المفاجأت


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المقادير


5 كوب دقيق
ملعقه كبيره بيكنج بودر
ملعقه صغيره ملح
2 ملعقه زبده + ملعقه زيت زيتون
كوب زبادى ( 3 ملاعق كبار )
بيضه
قطعه خميره بحجم عين الجمل
ملعقه سكر كبيره
حوالى كوب من اللبن

الحشو

تونه مهروسه
شرائح من الرومى المدخن
جبن شيدر
مايونيز
زبده
حلقات من الخيار
حلقات من الجزر
( ممكن تتفنى فى تقديم الحشوات المختلفه حسب رغبه الاسره )

الطريقه

عزيزاتى اهم خطوه اختبار الخميره و استخدام نوع جيد من الدقيق الخاص بالمعجنات


و ترك العجينه مده كافيه حتى تختمر براحتها و استخدام اللبن الدافىء و ليس البارد


نضع الخميره مع ملعقه السكر و حوالى ملعقتين من الماء الدافىء فى كوب و نقلبها و نغطيها حتى ترتفع و تظهر فقاقيع

نضع الدقيق و البيكنج بودر و الملح و نخلطهم ثم نعجنهم بالبيضه المضروبه و الخميره و الزبد اللين و الزيت

نضيف اللبن الدافىء قليلا قليلا للحصول على عجينه ملساء مع العجن و اللت الجيد

تتوقف كميه اللبن على حسب نوع الدقيق ( اخذت منى كوب و ربع )

نعجن جيدا جدا باليد او بالكهرباء لمده مناسبه كلما كان اطول كان افضل
و اقوم برفع العجينه و هبدها عده مرات و دهنها بقليل من الزيت و تغطيتها جيدا حتى تخمر و ترتفع

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وضع العجينه فى مكان دافىء و تغطيتها جيدا يساعد على سرعه الاختمار


نبدأ فى اخذ جزء مناسب من العجينه لحجم قالب التوست ( استخدمت قالب بيضاوى الاحرف )
نفرد العجينه لمستطيل سمكه حوالى واحد سنتى و نلفه مثل الرول و نضعه فى القالب المبطن بورق الالمونيوم و المدهون بالزبد

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نغطى القالب جيدا و يترك مره اخرى حتى يتضاعف حجمه
دهنت وجهه بقليل من زيت الزيتون ثم ببيضه مخففه باللبن
و زينته بالسمسم و حبه البركه ( يمكن تركه بدون سمسم و حبه البركه و يزين بالجبن بدلا منهم )
خبزته فى فرن ساخن من قبل على حراره 200 ثم خفضتها الى 180

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تركته يبرد قليلا ثم فتحت القالب و اخرجته


بسم الله ما شاء الله


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تركت القالب يبرد ثم قطعت الجزء العلوى له كالاتى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بالسكين الخاصه بالخبز نحاول ببطء اخراج وسط القالب مع ترك مسافه نصف سنتى من الخارج
و نقسم القلب الى 3 اجزاء هكذا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعتذر منكم لانى اخطات و قطعت القالب من اسفل متعملوش مثلى حتى يكون اسهل و اجمل بالمنظر [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

دهنت اول شريحه بالمايونيز و وضعت التونه و دهنت شريحه بالزبد و وضعتها فوقها
ثم دهنت الشريحه بالزبد و وضعت عليها اللحم المدخن

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و هكذا دهنت طبقه بالزبد و غطيتها ثم دهنت الوجه الاخر بالزبد و وضعت الجبن و غطيته بشريحه مدهونه بالزبد
نضع السندوتشات ملفوفه بالنايلون بالتلاجه حوالى نصف ساعه حتى تتماسك ( كنت مستعجله و لم اتركها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] )
نقطع الشرائح بالتساوى الى مربعات

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثم نقسم كل مربع بالورب الى مثلثين ليصبح لدينا 6 مثلثات او 6 سندوتشات
ثم نضع الغلاف الخارجى حولهم بحذر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضع الجزء العلوى المزين بالسمسم و حبه البركه فوقهم ليرجع الشكل كما كان

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الان ننقل التوست بواسطه حامل عريض من اسفل الى طبق التقديم
( اللى متعرفش تنقله تقوم بتقطيعه مثلثات فى طبق التقديم )


أنتظرونى قليلا للموضوع بقيه
























باص المفاجأت



بواسطه اعوان الاسنان نضع حلقه من الخيار و بداخلها حلقه من الجزر فى الاربع اجناب السفلى كأنهم عجل الاتوبيس
و نزينه بشرائح من الجبن لعمل الباب و الشبابيك




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



عملت شريحه طويله للباب و مربعين من الجبنه شبابيك



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



و هنا عملت شباكين من الامام



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



و هنا الباص من الخلف زجاج واحد كبير



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



و هنا الباص من الجانب الاخر 3 شبابيك فقط



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



هكذا اكتمل الباص بشكل جميل



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



و للتقديم فى المناسبات نضع الغطاء مكشوفا بواسطه الاعواد المخصصه



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



صوره اقرب توضخ مدى جمال السندوتشات و طريقه تقسيمها



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



و هذه قطعه ساندوتش بعد اخراجها



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



و هنا فى طبق التقديم كساندوتش رائع و جميل يحتوى على التونه و اللحوم المدخنه و الجبن كقطعه جاتوه



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



كانت سندوتشات رائعه و طعمها مميز و شكلها كمان
و الاجمل انها سهله و يمكن عملها فى حفلات المدرسه للاطفال ايضا



يمكن تقسيم الساندوتشات بطريقه اخرى و تقديمها بطريقه جميله



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




كادو السندوتشات




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




يمكن استغلال باقى السندوتشات فى تقديمها بطريقه جميله
وهى ضمها بجوار بعض و على شكل هديه و ربطها بشريط مزين
و ايضا يمكن خبز التوست فى صنيه مدوره بدلا من القالب المستطيل لتزينه بهذه الطريقه




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



يمكن تقسيم شرائح التوست الى 6 شرائح حتى تكون سندوتشات منفصله و رقيقه ليست قطعه واحده
فكل واحد يتناول الساندوتش برغبته و بتكون مناسبه اكتر بالعزائم و للاطفال



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



أتمنى اكون وصلت الفكره لكم حبيباتى





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ساندوتشات التوست



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




يمكنا استغلال اجناب الاتوبيس فى صنع اجمل ساندوتشات التوست
لاننا لا نرمى نعمه الله و نستغلها



نقطع الاجناب الى شرائح و ندهنها بالكاتشب او صوص البيتسا
و نضع الحشوات التى نرغبها و عليها الجبن و نضعها فى الفرن حتى تسيح الجبن



و قد قدمت لكل واحد ساندوتشه بالحشو المفضل له
من الجبن و الطماطم و الفلفل الاخضر و الموزريلا و اللحوم المدخنه و الكرنب الاحمر و الزيتون



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



و بما اننا قدمنا سندوتشاتنا تانى يوم فلا ضرر من وضع شرائح الطماطم عليها كما قالت مشرفتنا الحبيبه زهره



رغم ان التوست كان هش و طرى لعده ايام و طعمه دسم ورائع
لكن كان اروع ايضا بهذه الطريقه



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





بج ساندوتش الكفته



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



تكمله لسلسه استغلال كل قطعه فى التوست
سقف الاتوبيس قسمته بالنصف و قدمت اكبر ساندوتش من الكفته المشويه
دهنته سلطه طحينه و وضعت عليه الخص و الكفته و شرائح من الخيار المخلل



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



صوره اقرب



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




أتمنى تكون عجبتكم سندوتشاتى كما عجبتنا



أتمنى اكون وفقت فى الشرح و قدرت اقيدكم ولو بالقليل



شاكره لكم سعه صدركم من طول الشرح و الموضوع



لكن بجد التنفيذ كان اسهل و اسرع من تنزيل الموضوع [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




لالالالالا تنسوا الدعاء لأولادى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الشرقاوي2010
عضوية فخرية
عضوية فخرية
الشرقاوي2010


ذكر عدد الرسائل : 3839
العمر : 67
تاريخ التسجيل : 05/02/2009

باص المفاجات لاجمل سندوتشات Empty
مُساهمةموضوع: رد: باص المفاجات لاجمل سندوتشات   باص المفاجات لاجمل سندوتشات Icon_minitimeالإثنين 31 مايو 2010, 8:41 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


اوعى باص معجنات مدام روز
يلا اللى ريقه جري يركب
وحيلاقى في مطبخ مدام روز
اجمل واشهى الاكلات
سندوتش لكل عضو
وخسران اللى مش حيدخل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
منشئ المنتدى
منشئ المنتدى
Admin


ذكر عدد الرسائل : 15974
العمر : 62
تاريخ التسجيل : 16/05/2007

باص المفاجات لاجمل سندوتشات Empty
مُساهمةموضوع: رد: باص المفاجات لاجمل سندوتشات   باص المفاجات لاجمل سندوتشات Icon_minitimeالإثنين 31 مايو 2010, 8:28 pm

أختياراتك دائما جميلة
مدام روز

بعد الآمتحانات إن شاء الله
عايزين ندوق هذة السندوتشات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
باص المفاجات لاجمل سندوتشات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» سندوتشات أخر موديـــــــــــل
» سندوتشات سريعة
» اجمل سندوتشات بالالوان
» وفى الاخر بنرجع لاجمل كلمات(مفاجاه )
» رحله بالصور لاجمل مساجد العالم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدينه 15 مايو :: ][.•:*¨`*:•.منتديات الاسرة-Family Forums.•:*¨`*:•.][ :: 乂♥乂مطبخ حــواء乂♥乂-
انتقل الى: