المقادير:
ا كيس مكرونه الشرايط
5 صدور دجاج
2 ملعقه صلصه
بهارات اللى تحبيه
ملح
بصله متوسطه
4 فص ثوم
2 حبه فلفل اخضر مقطع
حزمه شبت
3 ملاعق قشطة
زيت زيتون مقطع
قطعه كبيره جبنة شيدر
الطريقة:
- تسلق المكرونه في ماء و ملح –
ثم نحمر البصل والتوم والفلفل فى زيت
- نحط عليهم بعد ما يتحمروا صدور الدجاج بعد ما اكون قطعتها مكعبات
وعليها الشبت والزيتون والبهارات ونشوحها فى النار حتى الاصفرار
- تضاف خلطة الدجاج على المكرونه المسلوقه و نخلطهم وعليهم الصلصه ممكن تعمليها صلصه بيضه او حمرا زى ما تحبى
- وبعد كده نحط القشطه عليهم ونقلب ونحطهم فى صينيه ونبشر الشيدر على وشها ونحطها فى الفرن لحد ما تحمر
ممكن تستبدلى الفراخ بجمبرى لو حبيتى وممكن تضيفى مشروم كمان
بالف هنا