مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مدينه 15 مايو


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 بريانى اللحم وااااااااااو

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
نورهان
عضوية فخرية
عضوية فخرية
نورهان


انثى عدد الرسائل : 1316
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 15/09/2009

بريانى اللحم وااااااااااو Empty
مُساهمةموضوع: بريانى اللحم وااااااااااو   بريانى اللحم وااااااااااو Icon_minitimeالإثنين 14 ديسمبر 2009, 2:24 am

البريانى اكله سعوديه بس لذيذه جدا ومقاديرها بسيطه اوى وممكن فى الوصفه دى نعملها لحم او فراخ زى ما تحبى احب اعرف بس حاجتين من المقادير الزعفران لو محدش عارفه هو عند العطارين وممكن الاستغناء عنه وتانى حاجه الرز يبقى بسمتى طبعا نبدا بسم الله
المقادير :
2 كيلو لحم .

6 أكواب رز .
4 طماطم .
3 بصلات .
3 بطاطس .
معجون طماطم - زبادي .
زعفران
بهارات
الطريقة :
1- يقطع اللحم الى قطع صغيرة ويغسل


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

2- يغلي اللحم لمدة 45 دقيقة , يضاف

الملح , الفلفل , والليمون .

( تاكدي من ازالة الفقاعات التي تتجمع

في الاعلى ) .

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


3- بينما يغلي اللحم , تقطع الخضروات

الى قطع صغيرة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


4- يغسل الرز ويترك جانبا .

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

5- في هذه الاثناء يكون اللحم جاهزا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



6- يحمر البصل حتى يصبح لونة ذهبيا .

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يضاف اللحم ويخلط مع البصل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

- تضاف الى البصل واللحم كل من :

3 ملاعق صغيرة بهارات , 2 ملعقة من الكركم



ملعقة واحدة صغيرة من الفلفل الاحمر ,

وملعقة واحدة صغيرة كزبرة .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

9- يضاف الزبادي ويخلط

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

10- ثم يضاف البطاطس

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

- ثم تضاف الطماطم المقطعة .
12- تضاف بقية الخضروات وتخلط





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

- يغطى الخليط في القدر ويترك لمدة 5 دقائق .

- يضاف معجون الطماطم ,ويخلط ثم يترك

مغطيا لمدة 10 دقائق .

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

خلال هذه الفترة , يسلق الرز حتى يكون
نصف نضج

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

16- ضع نصف الرز في وعاء اكبر .
17- ثم ضع خليط اللحم فوق الرز .
18- ضع نصف الرز الاخر فوق الخليط .

وهكذا سيكون لديكي ثلاث طبقات فوق

بعض الرز ثم اللحم ثم الرز .
ثم اضيفي الزعفران المنقوع
على سطح الرز .


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




- يغطى القدر بالالمنيوم يطبخ لمدة
( 10 - 20 دقيقه ) على نار هادئة .
20- عندما ينضج الرز يغرف الاكل في الاطباق
مع اضافة شرائح البصل المقلي وبيض مسلوق





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر




بريانى اللحم وااااااااااو Empty
مُساهمةموضوع: رد: بريانى اللحم وااااااااااو   بريانى اللحم وااااااااااو Icon_minitimeالإثنين 14 ديسمبر 2009, 4:51 am

هما السعوديين معندهمش غير الاكل و بس.
فعلا اكله لذيذه ... البرياني معروف طبعا
تسلم ايدك عليها يا نورا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نورهان
عضوية فخرية
عضوية فخرية
نورهان


انثى عدد الرسائل : 1316
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 15/09/2009

بريانى اللحم وااااااااااو Empty
مُساهمةموضوع: رد: بريانى اللحم وااااااااااو   بريانى اللحم وااااااااااو Icon_minitimeالإثنين 14 ديسمبر 2009, 4:52 pm

هما فعلا معندهمش غير الاكل انتى مش شايفه احجامهم يا اختى هههههههههههههه تسلمى نبض حبيبتى لمرورك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
منشئ المنتدى
منشئ المنتدى
Admin


ذكر عدد الرسائل : 15974
العمر : 62
تاريخ التسجيل : 16/05/2007

بريانى اللحم وااااااااااو Empty
مُساهمةموضوع: رد: بريانى اللحم وااااااااااو   بريانى اللحم وااااااااااو Icon_minitimeالإثنين 14 ديسمبر 2009, 5:57 pm


هما العرب كلهم ماشاء الله


أهم حاجة عندهم الآكل


الآكلة دى ناقصة حاجة

ياترى بتتاكل بالملاعق
والا بالايد؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نورهان
عضوية فخرية
عضوية فخرية
نورهان


انثى عدد الرسائل : 1316
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 15/09/2009

بريانى اللحم وااااااااااو Empty
مُساهمةموضوع: رد: بريانى اللحم وااااااااااو   بريانى اللحم وااااااااااو Icon_minitimeالإثنين 14 ديسمبر 2009, 7:40 pm

طبعا باليد يا استاذ مجدى بس على فركه الاكل باليد ليه طريقته واصوله زى ما حبيبنا رسولنا كانت بياكل ب 3 صوابع بس لكن السعوديين بيعملوها غلط بيالكوا بال10 صوابع مره واحده طبعا ده قرف ولا يمت لطريقه الرسول فى الاكل بصله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بريانى اللحم وااااااااااو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صينية خضار بكرات اللحم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدينه 15 مايو :: ][.•:*¨`*:•.منتديات الاسرة-Family Forums.•:*¨`*:•.][ :: 乂♥乂مطبخ حــواء乂♥乂-
انتقل الى: