عادل سبيل عضوية فخرية
عدد الرسائل : 2843 العمر : 71 تاريخ التسجيل : 07/11/2007
| موضوع: الفتة المصرية الجمعة 02 مايو 2008, 10:07 am | |
| طبق الفتة المصرية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير: كيلو و نص لحم ضاني مقطع 3 أرغفة عيش لبناني أو رغيفين عيش بلدي 2 كوب رز مصري 3 فصوص ثوم مفرومين بصلة متوسطة 4 معالق سمنة شعيرية ملح و فلفل و حبهان (هيل) و مستكة و ورق لورا(غار) و قرفة (مسمار) و جوزة الطيب
مقادير الصلصة: معلقتين سمنة 3 كوب عصير طماطم حمراء معلقتين ثوم مفروم أو حسب الرغبة نص كوب خل ملح و فلفل و شطة حسب الرغبة
الطريقة: -نسلق اللحمة مع البصلة و التوابل و نملحها بعد ما تستوي -نحط السمنة في قدر لحد ما تقدح و نحط الشعيرية لحد ما تتحمر و بعدين نضيف قليل من الثوم و نقلبه و نضيف الرز مباشرة و نقلبه حوالي 5 دقايق و نضيف عليه مرقة اللحمة لحد ما تغطي الرز و نملحه و نخليه يغلي و بعدين نهدي النار لحد ما يستوي -نقطع العيش قطع متوسطة أو صغيرة و نحمصه في الفرن -نأخذ كوبين من مرقة اللحم و نغليهم مع باقي الثوم -نحط العيش في طبق التقديم ( لازم يكون عميق شوية) و بعدين نسقيه بالمرقة شوية شوية لحد ما يبتدي يلين و بعدين نحط الرز فوق العيش -نعمل الصلصة ، نحط السمنة على النار و نضيف الثوم و نقلبه لحد ما يبقى ذهبي ، نرفع االقدر من على النار و نضيف الخل و بعدين نرجعه ثاني لحد ما الخل يغلي ، نضيف عصير الطماطم و نخليها على النار لحد ما تتسبك كويس و نتبلها بالملح و الفلفل و الشطة -نصب من الصلصة على وش الفتة و نرص اللحم و ممكن نحمر اللحم في السمنة قبل ما نحطه -نقدمها ساخنة و نحط باقي الصلصة في طبق و نقدمها مع الفتة
،،،،،، و بالهنا و العافية ،،،،،،،
و كل عام و انتم بخير | |
|
assia مايو فضي
عدد الرسائل : 942 العمر : 42 تاريخ التسجيل : 02/04/2008
| موضوع: رد: الفتة المصرية الجمعة 02 مايو 2008, 11:30 am | |
| | |
|