| عصائر رمضانية | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: عصائر رمضانية السبت 31 يوليو 2010, 3:07 pm | |
| عصائر وخشاف رمضان
ارجو التثبيت | |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية السبت 31 يوليو 2010, 3:08 pm | |
| طريقة عمل عصير قمر الدين
[/size] | |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية السبت 31 يوليو 2010, 3:09 pm | |
|
تجيبى ربع كيلو تمر على ربع كيلو كركاديه وترميهم فى حوالى لتر ماء مغلى وتطفى عليهم على طول وتسيبيهم لحد ما يبردوا وبعدين تصفيهم انتى دلوقتى عندك عصير مركز من غير سكر روحى بقى اعملى شربات زى بتاع الكنافه بس اخف 2كوب ماء على كوب ونص سكر واحطيه برضوا فى ازازه فى التلاجه المدفع قرب تعالى افتحى التلاجه صبى فى الكوبايه حبه عصير مركز وبعدين سكر مركز ومتخافيش هما مش هيمتزجوا غير لما تقلبى جامد بس اعملى احلى طبقات ودرجات الوان مااقولكيش وما تنسنيش بدعوه حلوه على الفطار
| |
تجيبى ربع كيلو تمر على ربع كيلو كركاديه وترميهم فى حوالى لتر ماء مغلى وتطفى عليهم على طول وتسيبيهم لحد ما يبردوا وبعدين تصفيهم انتى دلوقتى عندك عصير مركز من غير سكر روحى بقى اعملى شربات زى بتاع الكنافه بس اخف 2كوب ماء على كوب ونص سكر واحطيه برضوا فى ازازه فى التلاجه المدفع قرب تعالى افتحى التلاجه صبى فى الكوبايه حبه عصير مركز وبعدين سكر مركز ومتخافيش هما مش هيمتزجوا غير لما تقلبى جامد بس اعملى احلى طبقات ودرجات الوان مااقولكيش وما تنسنيش بدعوه حلوه على الفطار
| |
| |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية السبت 31 يوليو 2010, 3:09 pm | |
| طريقة عمل كوكتيل الخوخ والمشمش | |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية السبت 31 يوليو 2010, 3:10 pm | |
| السوبيا
المقادير:
نصف كوب لبن نيدو بودرة
(ناشف من العلبة على طول او 2 الى 3 اكياس )
نصف كيلو سكر
2 ظرف فانيليا
نصف كيلو لبن سائل
+
نقطة واحدة
روح جوز الهند
10 كوب ماء
الطربقة :
هاتى اناء كبير زى حلة اللى حنعمل فيها السوبيا ضغى فيها
السكر و بودرة النيدو و الفانيليا و افضلى اخلطيهم بمعلقة او
بعصاية كويس قوى قوى على الناشف
(ودى اهم خطوة فى الموضوع كله لمدة 1/4 ساعة ما
تقلش ابدا )
ضعى الحليب
السائل و نقطة ريحة جوز الهند و قلبى كويس قوى لمدة 5
دقائق ضيفى الماء كله واخلطى كله مع بعض كويس
بالتقليب برضه
ملحوظة :ريحة جوز الهند عبارة عن زجاجة صغيرة بتتباع فى
السوبر ماركت او محلات الجملة او عند العطار
وسعرها جنية و نص بس فى مصر
ممكن وضع زجاجه للاستخدام فى زجاجة فى الثلاجة
ولو جايبه اكتر من واحده
حطيها فى الفريزرعادى ولا هتفرق فى الطعم
و اسحبى منهم سواء
فى رمضان او الايام العادية و طعمها هو هو كانها لسة معمولة
يا بنات متقولوش القطه جايبه الوصفه متاخره
انا شخصيا بحبها طول السنه
كنت بشربها بره البيت دلوقتى بعملها بايدى
وبيطلع احلى من بره كمان
دى اللى من غير شعير وهى المشهوره
اما اللى بالشعير ذوقتها مره واحده وماحبتهاش
واصلا الشعير مش موجود كتير
بس جربوها واشربوها مثلجه وبلغونى بالاخبار
بالهنا والشفا | |
|
| |
Legend مدير عام المنتديات
عدد الرسائل : 1494 العمر : 39 تاريخ التسجيل : 30/01/2010
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الأحد 01 أغسطس 2010, 1:28 pm | |
| عصائر لا غنا عنها فى رمضان سيدتى الفاضله اشكر اهتمامك ومجهودك الرا قى انرتى المنتدى من جديد | |
|
| |
Admin منشئ المنتدى
عدد الرسائل : 15974 العمر : 62 تاريخ التسجيل : 16/05/2007
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الإثنين 02 أغسطس 2010, 11:17 am | |
| المفروض أن قائمة العصائر كبير وحضرتك طباخة ماهرة جدا وننتظر المزيد طبعا
| |
|
| |
abeer عضوية فخرية
عدد الرسائل : 1180 العمر : 54 تاريخ التسجيل : 24/01/2010
| |
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الأربعاء 04 أغسطس 2010, 8:56 pm | |
| - Legend كتب:
- عصائر لا غنا عنها فى رمضان
سيدتى الفاضله اشكر اهتمامك ومجهودك الرا قى انرتى المنتدى من جديد شكرا على مرورك ياعزيزى رمضان كريم | |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الأربعاء 04 أغسطس 2010, 8:57 pm | |
| - Admin كتب:
المفروض أن قائمة العصائر كبير وحضرتك طباخة ماهرة جدا وننتظر المزيد طبعا
ان شاء الله سيكون المزيد والمزيد
| |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| |
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الأربعاء 04 أغسطس 2010, 9:48 pm | |
| | |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الأربعاء 04 أغسطس 2010, 9:49 pm | |
| | |
|
| |
lola مدير عام المنتديات
عدد الرسائل : 10357 العمر : 47 تاريخ التسجيل : 20/12/2007
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الخميس 05 أغسطس 2010, 11:16 pm | |
| تختلف العصآئر من بلد لآخر
وكذلكـ الآكــلآت في هذا الشهر الفضيل وستكون هنآكـ موسوعة لآهم آطباق رمضآن حول العالم كمــآ عهدنآكـِ سيدتي الفآضلة .. مــآهرة في كل شيء دمتي بود .. آكآليل ورد لنقآءكـِ | |
|
| |
نهى محمد رضا مايو جديد
عدد الرسائل : 40 تاريخ التسجيل : 08/08/2007
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الجمعة 06 أغسطس 2010, 10:57 am | |
| | |
|
| |
lola مدير عام المنتديات
عدد الرسائل : 10357 العمر : 47 تاريخ التسجيل : 20/12/2007
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الجمعة 06 أغسطس 2010, 2:43 pm | |
| آهــلآ بآلآخت نهى محمد رضــآ
آنرتي المكآن بتوآجدكـ الرآقي لآ تحرمينــآ من مشآركآتك الجميلة | |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الإثنين 09 أغسطس 2010, 4:39 am | |
| | |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الإثنين 09 أغسطس 2010, 4:42 am | |
| | |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الإثنين 09 أغسطس 2010, 4:43 am | |
| شراب العرق سوس
المقادير
٢٠٠ غرام عيدان السوس, مطحونة
١ ملعقة صغيره بايكربونات الصوديوم ١٠ كوب ماء طريقة التحضير
١. في قطعة قماس ( شاشية ) ضعي مسحوق السوس و رشي ملعقة الكربونات فوقه و لفيها لتيصبح مثل الصرة و اربطيها جيدا. ٢. أضيفي كمية الماء فوق الصرة المعدّة . ٣. اتركيها لتنقع ليلة كاملة مع تقليب الصرة من حين إلى اّخر حتى تحل البودرة مع الماء. ٤. بعدها تخرج القماشة ويوضع عرق السوس بإبر ق و يدخل البراد ليقدم بارد. | |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الإثنين 09 أغسطس 2010, 4:44 am | |
| مشروب الرمان المقادير ٨ ملعقة كبيرة شراب الرمان المحلى (غرندين) ١ ليتر سفن أب, أو مشروب غازي بنكهة الليمون ٤ شرحة حامض ثلج مبشور أو مكعبات طريقة التحضير
١. يذُوّب شراب الرمان بالسفن آب أو المشروب الغازي. ٢. للتقديم توزّع شرحات الحامض والثلج المبشور أو المكعبات على 4 اكواب للتقديم.. ٣. يُسكب عصير الرمان في الأكواب ويصبح جاهزاً للتقديم | |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الإثنين 09 أغسطس 2010, 4:44 am | |
| عصير البرتقال والليمون الحامض وماء الورد المقادير ٦ برتقال ٣ ليمون حامض ١ ملعقة صغيره ماء الورد سكر حسب الذوق طريقة التحضير ١. يعصر البرتقال والليمون الحامض ويوضع العصير في خلَاط مع السكر وماء الورد. ٢. ويقدَم الشراب في الحال.
| |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الإثنين 09 أغسطس 2010, 4:45 am | |
| عصير الأناناس الباردالمقادير: - علبة اناناس يبرد قبل التحضير - علبة أناناس مقطع قطع صغيرة - ايس كريم فانيلا - ثلج - ماء الطريقة: - يخلط الأناناس في خلاط العصير مع الماء الموجود بداخل العلبة - يضاف قليل من الماء و سكر حسب الرغبه وقطع الثلج . - تحضر الكاسات بوضع الأيس كريم بها على شكل كرة ثم يصب عليها العصير - وتزين بقطع الأناناس وتقدم على الفور عصير كوكتيل طبقاتالمقادير: كيس فراولة مجمدة كيس مانجا مجمد موز على حسب عدد الاشخاص الطريقة: - اخلطي بالخلاط الكهربائي المانجا على حدة و الفراولة على حدة و الموز على حدة و اضيفي السكر في كل مرة حسب الرغبة . - صبي العصائر في كأس على هيئة طبقات بحيث تسكبي الاثقل (المانجا) من ثم الاخف قليلا (الفراولة ) ثم الموز , و قدميه بارداً . | |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الإثنين 09 أغسطس 2010, 4:45 am | |
| كوكتيل بالتانجالمقادير: -حبتين موز -تفاحة حمراء (يجب ان تكون حمراء ) 3ملاعق تانج فراولة فانيليا -مكعبات ثلج سكر حسب الرغبه 4 كاسات ماء 3ملاعق كبيرة حليب بودره الطريقة: تخلط جميع المكونات في الخلاط لمدة 5دقائق ثم يوضع عليها 5-7 حبات فراولة وتخلط لمدة قصيرة شراب الشوكولا و القرفة المثلجالمقادير: 2 ملعقة صغيرة من مسحوق البن 2 ملعقة سكر ثلاثة أرباع كوب ماء نصف ملعقة دارسين (قرفة) 4 كوب حليب بارد ربع كوب حليب بنكهة الشوكولا 6 غرفات (ملاعق بوظة مملوءة) آيس كريم الطريقة: - ذوبي القهوة مع السكر فى ماء حار , اضيفي الدارسين و الحليب. - اضيفي الحليب بنكهة الشوكولا , حركي الخليط جيداً ثم دعيه يبرد فى البراد حتى يصبح بارداً جداً . - حركي الخليط بالخلاط اليدوى بقوة حتى يصبح ذا رغوة . - ضعي غرفات من الآيس كريم كل واحدة فى كوب ثم املئي كل كوب بخليط الشوكولا . - ضعي قطع من الثلج في الأكواب و قدمي الشراب بارداً . عصير الطبقات الملونالمقادير: أختاري ثمار مختلفة الألوان كيوي --فراوله --شمام--خوخ--موز علبة دريم ويب تخلط مع علبة قشطه ونص كاس حليب الطريقة: أخلطي كل فاكهه على حده وأضيفي لها مقداراً من خليط الدريم ويب حتى تثخن حضري كأس طويل وصبي الفاكهه الواحده تلوى الأخرى ويفضل أن يضاف قطرات من عصير الليمون للموز أثناء خلطه حتى لا يسود وأن يكون في طبقه متوسطه وليس على الوجه قدميه بارداً جداً | |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: عصائر رمضانية الإثنين 09 أغسطس 2010, 4:45 am | |
| مشـروب الخشاف وقمر الدين والتمر هندي وعرق السوس
المقادير :- يتكون مشروب الخشاف من مقادير متساوية من التيـــن والمشمش الجاف والزبيت والبلح والخوخ الاسود الناشف ولوز مقشور والكميات (حسب الرغبة وعدد أفراد الأسرة ) والسكــــــــــر . الطريقــــــــة :- تنقع جميع المكونات بالماء والسكر ولمدة 8 الى 12 ساعة وتوضع في الثلاجة وعند قري الإفطار وتصب بكأسات ويؤكل بالملعقة ويشرب العصير
ملحوظة : الخشاف ذو فيمة غذائية عالية لاحتوائه على مواد كربوهيدراتيـــــة وبروتينــــــات وهومصدر جيد للطاقة اللازمة لجسم الانسان. | |
|
| |
| عصائر رمضانية | |
|