مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مدينه 15 مايو


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Empty
مُساهمةموضوع: ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور   ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Icon_minitimeالأحد 23 مايو 2010, 8:36 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اخوات الغاليات كل عام وأنتن بألف خير

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

رمضان عالأبواب اللهم بلغنا شهر رمضان واعنا على صيامه وقيامه
شهر رمضان يجب ان يكون للعباده والتفرغ لها ومع ذلك تكثر العزائم والجلسات
وتجمع الأهل فأيه رأيكن ياغالبات نعمل فريزر رمضان
نضع بعض التجهيزات اللى تسهل علينا الوقفه فى المطبخ وتوفر لنا الوقت والجهد
طبعا هناك أخوات يفضلن الطعام الفريش ولكن البعض يفضل التفريز والتجهيز والتحضير
فتعالوا فى جوله معى لنحضر اشهى المقبلات والحشوات والعصائر ومدخلات الطعام
لبكون لنا ملف للتجهيزات وليس ذلك فحسب بل ايضا للتفريز عموما
ملفى يا أخوات متنوع به الخضار والفاكهه واللحوم والطيور والكفته بانواعها والسمبوسه والحلى

ملحوظه مهمه
موضوعى ممتد حتى الرد رقم 4 وفى حاله وجود صوره مغلقه رجاء الوقوف عند الصوره المغلقه و ضغط زر الماوس الأيمن واختيار show picture
ستفتح بعدها باذن الله

بسم الله نبدأ

الطماطم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

لا غنى عنها اطلاقا
نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها
نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور   ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Icon_minitimeالأحد 23 مايو 2010, 8:37 am

الفاصوليا الخضراء

تغسل جيدا جدا وتقطع بهذا الشكل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس
ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


الحمص

نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه)

طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ويسلق نصف سلقه ويصفى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور   ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Icon_minitimeالأحد 23 مايو 2010, 8:50 am

الكرنب أو الملفوف

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هكذا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وتسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما

الثوم

يقشر الثوم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ويعبأ فى كيس هكذا ويفرز

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وممكن وضع الثوم فى قصاصات من ورق الفويل كل قصاصه بها ملعقه على قدر الأستخدام

تابعونى للموضوع بقيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور   ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Icon_minitimeالأحد 23 مايو 2010, 8:52 am

نأتى للكفته

اولا كفته الأرز المصريه
طريقتها ومقاديرها على هذا الرابط

طبعا تفرم المكونات جيدا هكذا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وتوضع فى كيس اما على حالتها هكذا وعند الاستخدام تشكل وتقلى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وأما تشكل وتقلى فى الزيت وتفرز على هذا الحاله وعند الأستخدام
تخرج من الكيس على الصلصه وتطبخ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

كبه البرغل

مقاديرها بالتفصيل ان شاء الله انزلها قريبا

وهذه طريقه التشكيل والتفريز

نجهز اللحم والبرغل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تفرم المكونات جيدا فى الكبه او المفرمه

وتشكل وطبعا الصور بها شرح واف ان شاء الله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وتوضع فى اطباق وتفرز


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

كفته للشوى او داوود باشا

توضع المقادير وتفرم جيدا وتشكل اما اصابع للشوى او كور لعمل الذ كفته داوود باشا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور   ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Icon_minitimeالأحد 23 مايو 2010, 8:55 am

سكالوب الفراخ واللحم
(فراخ بانيه وبفتيك)

تتبل قطع البانيه بالبصل والفلفل الاخضر والبهارات وتنقع ليله كامله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وتانى يوم تغمس فى بيض ثم بقسماط(خبز مطحون )

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وتوضع فى اطباق التفريز وتلف بالنايلون هكذا وعند الاستخدام نحمى الزيت ونهدأ النار
وتقلى فورا حتى وهى مجمده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور   ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Icon_minitimeالأحد 23 مايو 2010, 8:57 am

ونفس الحال لبفتيك اللحم وطريقته نزلتها قبل كده على هذا الرابط


وايضا يفرز بنفس الطريقه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور   ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Icon_minitimeالأحد 23 مايو 2010, 8:59 am

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اخواتى اليوم سويت البفتيك المقلى وكان روووعه وحبيت انزل طريقته طبعا كتير منكم بيعرفوا يعملوه
ماشاء الله لكن انا نزلت الموضوع للاخوات المبتدئات او اللى دائما بيفشل معاهم البفتيك وبتتفتت الطبقه الخارجيه
ان شاء الله طريقتى تعجبكم ونا دائما بتبعها مع البفتيك والدجاج البانيه وبخزن فى الفريزر كميات علشان رمضان

البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم
كلها اسماء واحده
المقادير
انا حعمل لكم نصف كيلو فقط وانتوا طبعا زودوا الكميه لو عاوزينه يتفرزن
المقادير
نصف كيلو ستيك بقرى او بفتيك كما يسمى
1 حبه بصل كبيره
1 حبه طماطم كبيره
2 بيضه
بقسماط (خبز مطحون )
ملعقه صغيره زيت زيتون
خل
ملح فلفل كمون بابريكا واى توابل تحبيها
صويا صوص او ورشستر صوص (اختيارى )
زيت للقلى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الطريقه

اول حاجه نضع اللحم فى الكيس هكذا ونطرق عليه بمطرقه اللحم او اى اداه حتى تكون طبقته رفيعه وليست سميكه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونطرق الى ان يكون بهذا الشكل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وفى الكبه نضع الطماطم والبصل والتوابل والخل ونفرمهم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعدها نضيف التتبيله على اللحم ونتركه ثلاث ساعات وممن قبلها بيوم بيكون افضل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعدها نضع البيض والفلفل ونضيف عليه ملعقه صغيره زيت زيتون
(وده السر فى تماسك الطبقه الخارجيه )
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونضربهم بشوكه وبعدين نمسك قطع اللحم ونعصرهم باليد حتى نتخلص من ماؤه وننظف التتبيله من عليه
(مهم عصر اللحم جيدا)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدها نضيف اللحم على خلطه البيض وزيت الزيتون ونقلب ونترك الخليط عشر دقائق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد مرور عشر دقائق نضع اللحم عالبقسماط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونقلبها فى الخليط
ومهم جدا الضغط براحه اليد على اللحم من الجهتين حتى يلتصق البقسماط جيدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اذا اردنا قليه فى نفس اليوم يبقى نضعه فى التلاجه حوالى نصف ساعه قبل القلى وكده النتيجه حتبقى افضل كتير
ملحوظه
لا تقليه مباشره بعد تغليفه بالبقسماط حتى لا يتفكك فى الزيت


اذا اردتى تفريز البفتيك ضعيه مباشره فى اطباق للتخزين ولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وعند الاستخدام نخرجه من الفريزر ونقليه بزيت دره

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وده شكله بعد التحمير
ماشاء الله الزيت كما هو نضيف لان الطبقه الخارجيه لم تتفكك




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


والف هنا وشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور   ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Icon_minitimeالأحد 23 مايو 2010, 9:00 am

الفراخ للشوى او الصينيه

تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل الأخضر والبهارات المفضله
وتنقع فى التتبيله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وتوضع فى اطباق التفريز هكذا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وتغلف جيدا وتحفظ فى الفريزر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




تابعونى للموضوع بقيه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور   ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Icon_minitimeالأحد 23 مايو 2010, 9:02 am

سمبوسه بحشوات مختلفه


طبعا طريقتها معروفه نحضر اوراق السمبوسه من السوبر ماركت ونجهز اى حشوات مفضله
انا عملت جزء بالجبنه
وجزء بالبسله والجزر
وجزء بالمفروم وتلف وتفرز ايضا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

شوربه العدس الرائعه


مقاديرها وطريقتها على هذا الرابط


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعد طهيها تضرب فى الخلاط وتبرد وتعبأ فى أكياس

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ودى كانت فكره تعلمتها من الغاليه أم شادى جزاها الله خيرا


ونفس الحال لأى شوربه متبقيه منك بامكانك تفريزها

شوربه اللحم
الفراخ
البط وهكذا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور   ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Icon_minitimeالأحد 23 مايو 2010, 9:02 am

المانجو
تمتلئ فى الأسواق وبأسعار مناسبه فلماذا لا نستغلها لعمل اشهى العصائر؟

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


تقطع المانجا شرائح

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ولكل كيلو مانجو عصير ليموناتان للحفاظ على لونها

وتعبأ فى اكياس وتفرز

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ونفس الشئ بالنسبه للجوافه والكنتالوب

القطايف
من الحلويات التى لا تخلو منها مائده رمضان
نحضر العجين والمكسرات للحشو

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نقوم بحشو القطائف واغلاقها جيدا جدا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

توضع فى اطباق وتفرز هكذا وعند الاستخدام نخرج الطبق مباشره ونقليها فى زيت ساخن

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الشيره أو القطر أو الشربات
مهم جدا لسقى الحلويات فى الشهر الكريم ومن الممكن تخزينه
طريقته سهله فالسكر يكون ضعف الماء بمعنى
لو استخدمتى كوبان ماء فلهم اربع اكواب سكر نتركهم عالنار يغلوا لمده ثلث ساعه او حتى يثقل الخليط كما تفضليه


ونطفئ النار ونضيف عصير ليمونه ونقلب ونتركه يهدأ ويعبأ فى علب بلاستيكيه
وفقط نخرجه من الثلاجه ونسقى به الحلى وممكن تسخينه طبعا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


انتهى ملفى المتواضع واهلا بأى اقتراحات أخرى للتفريز
رجاء الدعاء لى ولأسرتى أن يحفظنا رب العالمين من كل لئيم وحقود ويحمينا من شر النفس الأماره بالسوء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الشرقاوي2010
عضوية فخرية
عضوية فخرية
الشرقاوي2010


ذكر عدد الرسائل : 3839
العمر : 67
تاريخ التسجيل : 05/02/2009

ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور   ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Icon_minitimeالأحد 23 مايو 2010, 9:09 pm

ملف رائع وجميل ومفيد لكل ربة منزل وسيدة اعمال

اللهم بارك فيكي وفي اسرتك الكريمة الاخت الفاضلة روز
وجعل عملك لوجه الله وفي ميزان حسناتك
وحفظك الله انتي واسرتك الغالية من كل لئيم وحقود
ويحميكم من شر النفس الامارة بالسوء


وكل عام وانتم بخير

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور   ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور Icon_minitimeالإثنين 24 مايو 2010, 9:58 am

الشرقاوي2010 كتب:
ملف رائع وجميل ومفيد لكل ربة منزل وسيدة اعمال

اللهم بارك فيكي وفي اسرتك الكريمة الاخت الفاضلة روز
وجعل عملك لوجه الله وفي ميزان حسناتك
وحفظك الله انتي واسرتك الغالية من كل لئيم وحقود
ويحميكم من شر النفس الامارة بالسوء


وكل عام وانتم بخير

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

شكر على الدعاء يااستاذ الشرقاوى بارك الله فيك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف التفريز الرائع لشهر رمضان الكريم من مطبخ نور الهدى خطوه خطوه بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» كيف يستعد المسلم لشهر رمضان؟؟
» الحمام بالفريك وبالصور خطوه بخطوه
» انواع السلطات لشهر رمضان 2011
» احلى كاركتير بمناسبه شهر رمضان الكريم
» تصرفات في رمضان تعالو شوفوا بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدينه 15 مايو :: ][.•:*¨`*:•.منتديات الاسرة-Family Forums.•:*¨`*:•.][ :: 乂♥乂مطبخ حــواء乂♥乂-
انتقل الى: