مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مدينه 15 مايو


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 فتة الكوارع

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
زائر
زائر




فتة الكوارع Empty
مُساهمةموضوع: فتة الكوارع   فتة الكوارع Icon_minitimeالثلاثاء 09 مارس 2010, 5:39 am


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[center]الكوارع(الأكارع) هي أقدام البقرة او الخروف ..الخ
ويفضل استخدام كوارع البقر الصغير او متوسط العمر


المكونات
---------
زوج من الكوارع أو الكمية المناسبة لعدد الأفراد


ا بصلة
ورق لورا(لورى)
4 حبات حبهان (هيل)
فصين مستكة
5 حبات تقريبا فلفل أسود حب أو ربع ملعقة فلفل أسود مطحون
للتتبيل ملح وفلفل أسود
--------------
مقادير الفتة
-----------
2كوب رز مصري
2خبز عربي اى نوع متوفر
2\1 راس ثوم
4\1 كوب خل
ملح
مرقة الكوارع


######################


الطريقة
-------


تغسل الكوارع جيدا وتدعك بالملح والدقيق وتترك ربع ساعة ثم تشطف جيدا
تسلق في ماء مغلي ومعها البصل
مع نزع الريم الذي يظهر على السطح


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثم نضع الحبهان وورق اللورا والفلفل والمستكة ونهدي النار وتترك الى أن تنضج حوالي ساعتين
مع مراعة تغطية الحلة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



وهناك طريقة أخرى للسلق وهي وضع الكوارع في ماء بارد على النار ونتركه يغلي لمدة 5 دقائق تقريبا
سيظهر على السطح كمية كبيرة من الريم كما في الصورة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نطفي النار ونستغنى عن هذا الماء ونشطف الكوارع بالماء ثم نسلقها في ماء مغلي ونتمم الخطوات كما في
السابق


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


بعد تمام النضج نتبلها بالملح وقليل من الفلفل الأسود
ونتركها لتبرد قليلا حتى نستطيع نزع الجلد من العظم لإستخدامه مع الفتة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


-----------------------
تقلية الثوم


------------
يفرم الثوم جيدا
يحمر في 2 ملعقة سمن
بمجرد ان يحمر لونه نضع عليه الخل ولكن بعيد عن النار ثم نعيده على النار لمدة دقيقة مع وضع رشة ملح


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نطبخ الرز بالطريقة المعتادة
نحمص الخبز في الفرن ونقطعه قطع متوسطة او نقطعه ثم نحمصه
نضع الخبز في طبق التقديم ونسقية بالمرق الناتج عن سلق الكوارع
ونضع عليه جزء من تقلية الثوم
وممكن أيضا جزء من الكوارع المنزوعة من العظم
ثم نضع الرز ثم تقلية الثوم
ثم الكوارع


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



واذا كان عدد الأفراد يحتاج لكمية رز اكثر من المذكورة نزيد كمية الخبز ونسقيه بالمرق في طبق اخر غير طبق التقديم ونزيد الطبقات
أى نضع طبقة خبز ثم طبقة رزثم كوارع ثم خبز ثم رز ثم الكوارع

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سومه82
عضوية فخرية
عضوية فخرية
سومه82


انثى عدد الرسائل : 2045
العمر : 33
تاريخ التسجيل : 31/03/2009

فتة الكوارع Empty
مُساهمةموضوع: رد: فتة الكوارع   فتة الكوارع Icon_minitimeالأربعاء 10 مارس 2010, 4:33 pm

بصراحة شكلها يفتح النفس بس مقدرش اكلها تقيلة اوى الكوارع ممكن اكل الارز

تسلم ايدك يا نبض
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الشرقاوي2010
عضوية فخرية
عضوية فخرية
الشرقاوي2010


ذكر عدد الرسائل : 3839
العمر : 67
تاريخ التسجيل : 05/02/2009

فتة الكوارع Empty
مُساهمةموضوع: رد: فتة الكوارع   فتة الكوارع Icon_minitimeالأربعاء 10 مارس 2010, 4:55 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
باين عليا هبقا من رواد قسم المطبخ
الاكله ديه هي والممبار
عندما يجلسوا امامي او اجلس امامهم
اوعي وشك بأنسى نفسي
من صغري الى اليوم
لا امل ولا اكل
في طلبهم من البيت
حرام عليك يا نبض كده ريق الواحد جري
مع الموضوع اللذيذ ده
بارك الله فيكي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
منى قلبى
مايو ذهبي
مايو ذهبي
منى قلبى


انثى عدد الرسائل : 1198
العمر : 49
تاريخ التسجيل : 03/02/2009

فتة الكوارع Empty
مُساهمةموضوع: رد: فتة الكوارع   فتة الكوارع Icon_minitimeالأربعاء 10 مارس 2010, 9:20 pm

طبعا يا نبض انتى عارفه انى مش بحب الكوارع

بس عشان خاطرك هاكلها وامرى لله
تسلم ايدك وبالف هنا وشفا على اللى هايتفرج وياكل هههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر




فتة الكوارع Empty
مُساهمةموضوع: رد: فتة الكوارع   فتة الكوارع Icon_minitimeالخميس 11 مارس 2010, 11:05 am

سومه82 كتب:
بصراحة شكلها يفتح النفس بس مقدرش اكلها تقيلة اوى الكوارع ممكن اكل الارز

تسلم ايدك يا نبض


أنا عن نفسي مش بحبها
لكن اعملها لزوجي لانه بيموت فيها.
تسلمي يا سومة من كل سوء و شر
شكرا لكي حبيبتي علي مرورك الكريم.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر




فتة الكوارع Empty
مُساهمةموضوع: رد: فتة الكوارع   فتة الكوارع Icon_minitimeالخميس 11 مارس 2010, 11:07 am

الشرقاوي2010 كتب:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
باين عليا هبقا من رواد قسم المطبخ
الاكله ديه هي والممبار
عندما يجلسوا امامي او اجلس امامهم
اوعي وشك بأنسى نفسي
من صغري الى اليوم
لا امل ولا اكل
في طلبهم من البيت
حرام عليك يا نبض كده ريق الواحد جري
مع الموضوع اللذيذ ده
بارك الله فيكي


أنت منور المنتدي كله بأمانة الشرقاوي
يكفي تدخل قسم واحد فقط علشان النور ده يبان
صدقني بدون نفاق أو رياء
و بألف هنا ... انا كمان أعشق الممبار جدا
سعدت كثيرا بتواجد حضرتك المميز
و ردك الذي أحب دائما أن أراه في
جميع المواضيع و ليس مواضيعي فقط


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر




فتة الكوارع Empty
مُساهمةموضوع: رد: فتة الكوارع   فتة الكوارع Icon_minitimeالخميس 11 مارس 2010, 11:09 am

منى قلبى كتب:
طبعا يا نبض انتى عارفه انى مش بحب الكوارع

بس عشان خاطرك هاكلها وامرى لله
تسلم ايدك وبالف هنا وشفا على اللى هايتفرج وياكل هههههه

مني قلبي عندنا يادي الهنا يادي الهنا
و مين قال لك إني بحبها ههههههه
احنا نتفرج و بس علي اللي بياكلوها
تسلمي لي من كل سوء و شر
سعيدة بوجودك و تعلقيك.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فتة الكوارع
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» اكلات مصرية* 100%* فتة الكوارع

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدينه 15 مايو :: ][.•:*¨`*:•.منتديات الاسرة-Family Forums.•:*¨`*:•.][ :: 乂♥乂مطبخ حــواء乂♥乂-
انتقل الى: