| هنحلي بأيه النهارده | |
|
+4rose الجنرال أحمد ruby_butterfly Admin 8 مشترك |
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
زائر زائر
| موضوع: هنحلي بأيه النهارده الأربعاء 20 يناير 2010, 2:51 pm | |
| - 350 جرام جوز هند ناعم - 250 جرام سكر بودرة - 250 بياض بيض - ½ باكو فانيلياالطريقة :ندهن الصينية جيداً بالذبدة . نضع فى الخلاط بياض البيض ويضرب جيداً إلى يعلو ثم نضع سكر البودرة ونستمر فى الضرب ، ثم نضع الفانيليا ونستمر فى الضرب إلى أن يتماسك ثم نضع جوز الهند ونقلب من تحت لفوق ، ونضعها في الصينية أو يمكن عمل أشكال من العجينة على هيئة دوائر أو كور وندخلها الفرن إلى أن تنضج وتقدم . وبألف هنا وشفي انتظرونا غدا وطبق جديد
لا تنسونا بالدعاء |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الأربعاء 20 يناير 2010, 2:58 pm | |
| ماليش في الحلويات الحمد لله.تسلم ايدك طبعا لأنه اكيد فيه كتير بيحبوهاو ارحم شوية انا مش ملاحقة عليك ما شاء الله في القسم ده ههههههههههربنا يكرمك .... جزاك الله خيرا . [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الأربعاء 20 يناير 2010, 4:16 pm | |
| - نـبــض القـلــوب كتب:
- ماليش في الحلويات الحمد لله.
تسلم ايدك طبعا لأنه اكيد فيه كتير بيحبوها و ارحم شوية انا مش ملاحقة عليك ما شاء الله في القسم ده هههههههههه ربنا يكرمك .... جزاك الله خيرا .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] معلش يا نبض علشان لما تيجي الامتحانات مش هتشوفوني خالص فقولت اسيب المنتدي مليان قبل ما امشي |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الأربعاء 20 يناير 2010, 4:40 pm | |
| طيب تمام يا باشا ربنا يكرمك و يوفقك اكيد حنفتقدك معانا طبعا شكرا علي اهتمامك يا دودي . |
|
| |
Admin منشئ المنتدى
عدد الرسائل : 15974 العمر : 62 تاريخ التسجيل : 16/05/2007
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الأربعاء 20 يناير 2010, 4:54 pm | |
| تقريبا أكلتها مرتين بس عجبتنى مع أنى مش بأحب الحلويات | |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الأربعاء 20 يناير 2010, 5:40 pm | |
| أما لو حضرتك بتحبها كنت اكلتها كام مرة ؟ |
|
| |
ruby_butterfly عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4374 العمر : 39 تاريخ التسجيل : 19/10/2009
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الأربعاء 20 يناير 2010, 6:31 pm | |
| ممممممممم لذيذة فعلا بس ياريت متكنش مسكرة اوى عشان مبحبش السكر
شكرا لك دودى | |
|
| |
الجنرال أحمد عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4002 العمر : 41 تاريخ التسجيل : 11/10/2009
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الأربعاء 20 يناير 2010, 9:40 pm | |
| | |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الأربعاء 20 يناير 2010, 10:18 pm | |
| | |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الخميس 21 يناير 2010, 1:40 am | |
| - Admin كتب:
تقريبا أكلتها مرتين بس عجبتنى مع أنى مش بأحب الحلويات
الف هنا وشفي يا أ/مجدي شكرا ليك يا أ/مجدي علي مرورك الكريم
بارك الله لنا واياكم وجزاكم الله كل خير [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الخميس 21 يناير 2010, 1:41 am | |
| - ruby_butterfly كتب:
ممممممممم لذيذة فعلا بس ياريت متكنش مسكرة اوى عشان مبحبش السكر
شكرا لك دودى
شكرا ليكي يا روبي علي مرورك الكريم
بارك الله لنا واياكم وجزاكم الله كل خير [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الخميس 21 يناير 2010, 1:43 am | |
| |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الخميس 21 يناير 2010, 1:44 am | |
| |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الأربعاء 31 مارس 2010, 3:27 am | |
| الاربعاء 31/3/2010 لفائف القرفةالمكونات | <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0>
<TR> <td>
- كوب ماء
- 1 ملعقة طعام خميرة فورية
- 1/3 كوب سكر
- 1 ملعقة صغيرة بكينج باودر
- 1/4 كوب زيت
- رشة ملح
- 1/2 2 كوب طحين
- الحشوة : قرفة فقط !!
- لمعة الوجة (اختياري): صفار + ملعقة طعام حليب سائل + فانيلا
- زخرفة الوجة:
- 1 كوب سكر بودرة
- 2 الى 3 ملاعق طعام حليب سائل
- فانيلا
</TD></TR></TABLE> |
طريقة التحضير | <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0>
<TR> <td>
- تذوب الخميرة في الماء مع السكر وتترك 10 دقائق لتتفاعل ثم يضاف لها باقي مقادير العجينة وتعجن جيدا الى ان تصبح مطاطية
- تخمر العجينة الى ان يتضاعف حجمها
- يفرش قالب مستطيل متوسط بورق الزبدة، ممكن استخدام البايركس او التيفال
- تفرد العجينة فوق سطح مرشوش بالطحين على شكل مستطيل كبير وترش بالقرفة
- وتلف ثم تقطع الى 15 قطعة
- وتصف في الصينية 5x3
- تغطى الصينية بورق النايلون وتترك لتتخمر على راحتها حتى يتضاعف حجم القطع
- (هذه نقطة مهمة لتصبح طرية وهشة )
- يشعل الفرن بدرجة حرارة عالية 400 ف او اكثر
- وتوضع الصينية في الرف الاسفل لمدة 5 دقائق ثم نفتح الفرن بعد ذلك ونمسح الوجه بخليط صفار البيض والحليب او ممكن حليب فقط حسب الرغبة
- وتعاد للفرن مرة أخرى على رف اعلى من السابق ونخفض الحرارة الى 370 تقريبا ونترك الصينية لمدة 8 الى 10 دقائق حتى يتحمر الوجه
- نخرج الصينية ونغطيها على طول بالقصدير ونتركها على بال ما نعد سكر الوجه
لعمل سكر الوجة :
- نخلط السكر مع الحليب والفانيلا حتى نحصل على عجينة ثقيلة
- توضع في كيس صغير
- ثم نزين الصينية بشكل خطوط بالعرض والطول
- و ثم نقطع القطع بالسكين لأنها بتكون متلاصقة
- وتقدم دافئة
</TD></TR></TABLE> | بألف هنا وشفا |
|
| |
Admin منشئ المنتدى
عدد الرسائل : 15974 العمر : 62 تاريخ التسجيل : 16/05/2007
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الأربعاء 31 مارس 2010, 6:34 pm | |
| هو ايه دة؟ دا اكل؟ أيه يادودى هات لنا حاجة ناكلها مش حاجة نكتب عليها موضوع | |
|
| |
سومه82 عضوية فخرية
عدد الرسائل : 2045 العمر : 33 تاريخ التسجيل : 31/03/2009
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الأربعاء 31 مارس 2010, 7:10 pm | |
| | |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الجمعة 02 أبريل 2010, 8:52 am | |
| - Admin كتب:
هو ايه دة؟
دا اكل؟
أيه يادودى هات لنا حاجة ناكلها مش حاجة نكتب عليها موضوع
|
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الجمعة 02 أبريل 2010, 8:54 am | |
| |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده الجمعة 02 أبريل 2010, 9:25 am | |
| الاسكا المشوية[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المكونات • قالب كيك اسفنجي (20سم) • 1 م كبيرة عصير اناناس او حسب الرغبة • 1 كيلو بوظة بنكهة الفانيلا • بياض 6 بيضات • 1/2 كوب سكر • 1 م ص فانيلا باودر طريقة التحضير • نضع قالب الكيك على صينيه شوي ونرشه بالعصير • نضع الايس كريم ونصقلها على شكل دائرة منتظمة • نتركه حتى يتجمد • نخفق بياض البيض والفانيلا حتى ينتفخ , يضاف السكر بالتدريج ويخفق المزيج باستمرار مع كل اضافة حتى يتكاثف ويصبح لماعا ويذوب السكر • نضع الميرانغ فوق الايس كريم ويغطى كاملا • يشوى في الفرن الحامي لمدة 4-5 دقائق وتقدم مباشرة يلا بألف هنا وشفا |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده السبت 03 أبريل 2010, 9:27 am | |
| - 10 بيضات - 3/4 كوب سكر - 1/2 كيس فانيليا " معلقة كبيرة " - 3/4 كوب دقيق - 1/4 كوب دقيق سميد - 1/2 كوب جوز هندالطريقة :- نخفق البيض مع السكر مع الفانيليا حتى الشعور بعلو العجينة . - نضع علي الخليط بعد مدة خفق 10 دقائق الدقيق . - نحضر صينية فرن وندهنها بزبدة والقليل من الدقيق . - نضع الصينية في الفرن لمدة 30 دقيقة . - بعد تمام النضج نضع عليها الشربات " الشيرة " وهو ساخن مع جوز هند للتجميل .
|
|
| |
سومه82 عضوية فخرية
عدد الرسائل : 2045 العمر : 33 تاريخ التسجيل : 31/03/2009
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده السبت 03 أبريل 2010, 11:48 am | |
| جميلة اوى يا دودى تسلم ايدك
| |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده السبت 03 أبريل 2010, 12:01 pm | |
| تسلميلي يا سومة بس هو انتي دوقتيها ولا ايه يعني اخدي منها حتة |
|
| |
سومه82 عضوية فخرية
عدد الرسائل : 2045 العمر : 33 تاريخ التسجيل : 31/03/2009
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده السبت 03 أبريل 2010, 12:06 pm | |
| | |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده السبت 03 أبريل 2010, 12:14 pm | |
| |
|
| |
سومه82 عضوية فخرية
عدد الرسائل : 2045 العمر : 33 تاريخ التسجيل : 31/03/2009
| موضوع: رد: هنحلي بأيه النهارده السبت 03 أبريل 2010, 12:35 pm | |
| - دودي المدني كتب:
طيب بالف هنا وشفا
| |
|
| |
| هنحلي بأيه النهارده | |
|