المقادير:
كيس مكرونه حلزونيه او اى شكل متوفر
طماطم
2بصله متوسطه
فراخ متقطعه شرايح رفيعه
زيتون اسود شرائح مخلى
فلفل اخضر مقطع
جبنه موزاريلا
شريحتين جبنه رومى
زيت للتحمير
ملح وفلفل اسود
التحضير:
نسلق المكرونه ونضعها جانبا
نجيب الفراخ ونشوحها على النار مع زيت قليل وبصله وتشوح حتى الاحمرارونضع معها شرائح الفلفل
نعمل صلصه للمكرونه بالطريقه المعتاده او ممكن صلصه بيضاء حسب الرغبه وحكتب فى الاخر طريقه عمل الصلصه البيضاء
وبعدها نجيب طاجن بايركس ونحط المكرونه وعليها رشه موزاريلا وبعدين نحط الزيتون والفراخ ونرش كمان مره موزاريلا وفى الاخر نحط القطعتين الرومى على الوش بدون بشر ونحطها فى الفرن لمده 10 دقايق وبالف هنا
ممكن تبدلى الفراخ باللحمه المفرومه او الجمبرى
الصلصه البيضاء:
لتر لبن
2 ملاعق زبده
كريمه لبانى
بندوب الزبده مع الللبن والكريمه اللبانى على نار هاديه لحد ما قوامها يتقل شويه ونبهرها بالملح والفلفل الاسود وحطها على المكرونه
بالف هنا وشفا