نورهان عضوية فخرية
عدد الرسائل : 1316 العمر : 37 تاريخ التسجيل : 15/09/2009
| موضوع: طريقه عمل الخبز البلدى والفينو فى المنزل الإثنين 14 ديسمبر 2009, 11:18 pm | |
| بناء على طلب مديرنا العزيز استاذ مجدى حقدملكم العيش البلدى والفينو فى البيت وارخص كتير اوى من اللى بره واضمن ولا مسامير ولا اعقاب سجاير اولا العيش البلدى
المقادير
3 كوب دقيق اسمر 1/2 كوب دقيقابيض 2ملعقه خميره جافه(فوريه) 1 ملعقة سكر 1 ملعقة ملحكوب ماء (أوعلى اد ماتاخد العجينه(
الطريقةنخلطملعقة السكر مع الخميره مع ربع كوب ماءونتركها جانباننخل الدقيق الاسمروالابيضنخلط الدقيق مع الملح ونقلبهيكون فات على زوبان الخميره حوالى 10إلى 15 دقيقههنلاقيها اترفعت نحطها على الدقيق ونقلبها كويسوبعدين نحط الميهشويه بشويه مع العجن المستمرلغاية ماتصبح غير ملتصقه بايدنظل نعجن فيهاحوالى 15 دقيقه او اكتر شويهلغاية ماتبقى ناعمه وطريةنغطيها كويس ونسيبهاساعه على الاقل علشان تخمروبعد ماتخمر هنلاقييها زادت جدا وتضاعفتنفرش الترابيزه بالرده ونقطع العجينه عليها كور بحجم البرتقالهاوعلى حسب ما انتوا عايزين وبعد مانخلص تقطيع نسيبها ترتاح 10دقايقوبعدين نبتدى نفرد الكور بالنشابهبداية من اول كوره تم تقطيعهاوالفرد برضو يكون على الردهنفردها بسمك 1/2سنتيمتر او اقل على حسب الرغبهبحيث لا تزيد عن 1/2 سموبعد ماننتهى منفرد الكور كلها نتركها ترتاح 1/2ساعهفى الوقت ده نولع الفرن ويسخن على درجةحراره عاليه جداواما الفرن يوصل لدرجة الحرارهالمطلوبهنشيل الارغفه برفق ونخبزهم فى الفرن حوالى 5 دقائق للرغيفمعملاحظتهم بعد وضع الرغيف بحوالى دقيقتينلو كان يحتاج الفرن لتعديل درجةالحراره او تكونى مشغله الفرن والشوايه معاوبعد مايطلع يغطى بقطعة قماش الىالانتهاء من الخبزثم يوضع فى كيس بلاستيك لحفظه طرياوبالف هناوشفا
ثانيا الفينو بقى المقادير: 2 كوب دقيق - 2ملعقة زيت كبيرة- ملعقة خميرة فورية3/4 - كوب ماء دافئ- رشة ملح .
الطريقة: 1.يوضع الدقيق في وعاء 2.يوضع عليه الخميرة 3.يوضع رشة الملح و يقلب جيداً 4.يوضع الزيت و تقلب او تفرك باليد 5.يوضع الماء و تعجن حتي تصبح عجينة متماسكة ملحوظة إذا كانت لينة يزود الدقيق و إذا كانت متماسكة جداً يمكن ان تزيدي الماء و لكن إذا التزمتي المقدير حيكون ممتاز جدا 6.و تترك لتخمر في مكان دافئ لمده ساعه 7.ثم تكور و تشكل مثلما تحبي إذا كان مدور أم بيضاوي مثل الفينو و المقاس اللى انتى عايزاه ويخبز فى فرن حار جدا لمده 10 دقايق مع المتابعه ولما يخرج ترشى عليه ميه من بخاخة المكوه رشه خفيفه جدا وبالف هنا وشفا [/size]
عدل سابقا من قبل نورهان في الثلاثاء 15 ديسمبر 2009, 6:17 am عدل 1 مرات | |
|
زائر زائر
| موضوع: رد: طريقه عمل الخبز البلدى والفينو فى المنزل الثلاثاء 15 ديسمبر 2009, 12:02 am | |
| تسلم ايدك يا نورا. بس هو خلاص استاذ مجدي حيقاطع الافران و يخبز في البيت و لا ايه ؟ شكرا لك حبيبتي مرة تانية. |
|
نورهان عضوية فخرية
عدد الرسائل : 1316 العمر : 37 تاريخ التسجيل : 15/09/2009
| موضوع: رد: طريقه عمل الخبز البلدى والفينو فى المنزل الثلاثاء 15 ديسمبر 2009, 12:31 am | |
| تسلمى حبيبتى نبض القلوب تقريبا ممكن استاذ مجدى يعمل اكتفاء ذاتى بس والله هو فى الايام دى احسن وافضل بكتير واوفر كمان [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
Admin منشئ المنتدى
عدد الرسائل : 15974 العمر : 62 تاريخ التسجيل : 16/05/2007
| موضوع: رد: طريقه عمل الخبز البلدى والفينو فى المنزل الثلاثاء 15 ديسمبر 2009, 5:44 pm | |
| أولا أنا باشكر الآخت نبض الموضوع ليس مقاطعة ولكن نبحث عن الآنظف ثانيا المدام بتشكرك جدا يانورهان وأنتظريها فى طلبات تانى كتير خللى بالك طلباتها كتير
| |
|
نورهان عضوية فخرية
عدد الرسائل : 1316 العمر : 37 تاريخ التسجيل : 15/09/2009
| موضوع: رد: طريقه عمل الخبز البلدى والفينو فى المنزل الثلاثاء 15 ديسمبر 2009, 6:00 pm | |
| قول لها يا استاذ مجدى انى تحت امرها تطلب اللى هى عايزاه وفى اى وقت وسلامى لها كتير | |
|
Admin منشئ المنتدى
عدد الرسائل : 15974 العمر : 62 تاريخ التسجيل : 16/05/2007
| موضوع: رد: طريقه عمل الخبز البلدى والفينو فى المنزل الثلاثاء 15 ديسمبر 2009, 6:18 pm | |
| بتشكرك جدا جدا وسلامها ليكى وللآولاد
| |
|
نورهان عضوية فخرية
عدد الرسائل : 1316 العمر : 37 تاريخ التسجيل : 15/09/2009
| موضوع: رد: طريقه عمل الخبز البلدى والفينو فى المنزل الثلاثاء 15 ديسمبر 2009, 7:02 pm | |
| | |
|
زائر زائر
| موضوع: رد: طريقه عمل الخبز البلدى والفينو فى المنزل الثلاثاء 15 ديسمبر 2009, 8:01 pm | |
| الشكر لله يا أستاذ مجدي معك حق في ذلك الخبز اصبح شكله و طعمه ميسرش . |
|