| اسهل طريقه لعمل التورتات | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
نورهان عضوية فخرية
عدد الرسائل : 1316 العمر : 37 تاريخ التسجيل : 15/09/2009
| موضوع: اسهل طريقه لعمل التورتات الإثنين 07 ديسمبر 2009, 6:02 pm | |
| لو عندك اى حفله او مناسبه وعايزه تورتايه متروحيش تكلفى نفسك وتشترى انا انهارده جبتلكم اسهل وابسط طريقه للتورتايه من مطبخ نورهان وجربتها امبارح كانت تحفه والله ولا كأنها جاهزه تعالوا نبدا اولا: نعمل الكيكه الاسفنجيه اللى هى اساس اى تورتايه المقادير: 5 بيضات كبار يعنى احمر مش بلدى3/4 كبابه زيت1كوب لبن رايب احسن من العادى بيدى نتيجه احسنكبايه ونص سكر عادى مش مطحونملعقه صغيره فانيليا2 ملعقه صغيره بيكنج بودر2 كوب دقيق خلصت المقادير نبدا بقى نعمل قولوا بسم الله : نخلط البيض ثم الفانيلا جيدا ثم نضيف السكر مع الخفق المستمر0- ثم نضع الزيت واللبن مع الخفق0- نضيف الدقيق بالتدريج والباكينج باودر ومع الخفق ويفضل الخفق اليدوي0- ث نجهز صينية مدهونه بالزيت والدقيق وتوضع في فرن درجة حراره 350 درجه أو حسب فرنك المهم يكون حامي نوعا ما0 وتضعيها في وسط الفرن لمدة نصف ساعه حتى تنضج0- وان تقومي بتشغيله قبل البدء بتجهيز الكيكه0 كده خلصنا الدور الاول يعنى اساس التورتايه طيب عايزه تزوقيها حكتبلك دلوقتى كل انواع الكريمات اللى تغطى بيها التورتايه وانتى اختارى 1- تغليفة الزبدة
هذه التغليفة من اكثر التغليفات شعبية وهي معروفه وتصنع من الزبدة والسكر الناعم وتضاف اليها النكهة المطلوبة والالوان المختارة لتلوين وتنويع الكيك المقادير :- كوب من الزبدة الطرية كوبان من السكر البودرة ملعقتان من الحليب ملعقة من الفانيليا والتلوين اختياري ممكن تكون بيضاء ويلون جزء منها الطريقة :- توضع الزبدة في وعاء بالخلاط الكهربائي نخفق الزبدة حتى تنتفخ وتصبح خفيفه يضاف مقدار السكر الناعم والحليب والفانيليا نواصل الخفق حتى يصبح خفيفا وناعما ثم تمد التغليفة فوق الكيك وبواسطة الاقماع المختلفه نضع لمسات وخطوط مختلفة كما نشاء
2- تغليفة بياض البيض
المقادير :- بياض بيضة واحدة ملعقتا طعام من الماء ملعقة طعام واحدة من السكر كوب ونصف من السكر البودرة ملعقة صغيرة من زبدة الطريقة :- يوضع بياض البيض مع الماء وقطر السكر وزبدة في اناء البايركس يمزج بالة الخفق جيدا حتى يتجانس ثم يضاف السكر الناعم ويوضع البايركس في قدرمن الماء الغالي يخفق المزيج على النار حتى يتكاثف ويصبح لونه ابيض تطفا النار ويتابع الخفق مدة دقيقتين ثم يرفع الوعاء عن القدر ويخفق المزيج حتى يبرد ويتكاثف ويتكتل كتلا طرية ثم يستخدم في الحال
3- تغليفة السكر الناعم
كالتي على الدونت وبعض الكيك المقادير :- كوبان من السكر الناعم ثلاث ملاعق طعام من الماء الساخن ملون للطعام اختياري وممكن يكون ابيض الطريقة :- يوضع السكر والماء ويخفق بواسطة ملعقة خشبية حتى يصبح ناعما والملون كما ذكرنا اختياري تستعمل هذه التغليفة حالا لتغليف سطح الكيك او الدونت وممكن ان نكتفي بخطوط عشوائيه منها على الكيك او الدونت
4- تغليفة الشوكلاته
المقادير :- كوب وربع من الشوكولا العادية اربع ملاعق طعام من الزبدة بيضة مخفوقة كوب ونصف من السكر البودرة الطريقة :- توضع الشوكولا مع الزبدة في وعاء بايركس فوق قدر من الماء الساخن ثم يحرك المزيج من وقت لاخر بملعقة خشبية حتى يذوب ثم يضاف البيض ويخفق المزيج حتى يصبح ناعما يرفع الوعاء عن القدر ثم يضاف السكر الناعم ثم يخفق حتى يصبح ناعما لماعا ثم يسكب حالا فوق الكيك
5- تغليفة الشوكولاته 2
المقادير :- ملعقتي طعام زبد ة ملعقتا طعام من الماء 3 ملاعق طعام كاكاو بودرة كأس سكّر مطحون ملعقة شاي فانيليا الطريقة :- ضعي الزبده والماء في قدر صغير على النار مع التحريك بشكل ثابت إلى أن يغلي الخليط فورا اضيفي الكاكاو وقلبي حتى يمتزج تماما أضيفي السكّر الناعم بشكل تدريجي والفانيليا واخفقيهم جيدا إذا دعت الضرورة اضيفي ملعقة من الماء الإضافي حتى يصل للسمك المطلوب ثم تسكب حالا فوق الكيك
6- تغليفة التوفي
المقادير :- 1 علبه قشطه نصف باكيت زبده 1 كوب سكر الطريقة :- يوضع السكر + الزبده على النار الى ان يذوب السكر ويصبح لونه بنى توضع القشطه فوقه ويحرك على النار الى ان يختلط ثم تسكب حالا فوق الكيك
7- تغليفة النسكافيه
المقادير :- نصف باكيت زبده 2 ملعقه صغيره نسكافه بيضه كاس سكر الطريقة :- يوضع السكر الزبده و جميع المقادير على النارتمزج جيدا على النار حتى تغلظ ثم تسكب حالا فوق الكيك
8- تغليفة جبن الكيري
8 حبات جبن كيري نصف كوب سكر بودره ربع فنجان قهوه ماء زهر تخلط في الخلاط الكهربائي (البلندر) ثم تصب على الكيكة الباردة ويرش الوجه بالفستق وتبرد في الثلاجه حتى تتماسك التغليفه
9- تغليفة القشطه
المقادير:- 2 ملعقة اكل زبدة كوب سكر بنى غامق 1 كوب من القشطه الطازجه الطريقة :- سيحى الزبدة والسكر البنى على نار هادئة ثم ضعى عليها القشطه وقلبيها حتى يصبح لونها بنى ثم صبيها فوق الكيكة .
10- تغليفة التمر
المقادير:- كوب تمر ربع كوب ماء ساخن وكوب سكر الطريقة: نخلط التمر والماء في الخلاط ثم نضيف السكر نواصل الخلط حتى تصبح لدينا كالكريما قابه للدهن وتوضع في الثلاجة ثم تسكب فوق الكيك وممكن ان نحشي بها الكيك وننثر فوقها مجروش اللوز او الفستق أو
بإذابة التمر في الماء ثم يضرب بالخلاط الكهربائي إلى أن يتكون خليط متجانس كثيف، ثم يصفى ويسكب فوق الكيكة وتزين باللوز المحمر وتقدم.هنيئا
11- الشوكولاته المغلفه ببودرة السكر
المقادير :- 90غ من الشوكولاته الغامقه المقطعه ملعقة شاي من الزيت النباتي 4/1 كوب (60مليلتر)من الماء كوبان (320غ) من مزيج بودرة السكر الطريقه: امزجي الشوكولاته والزيت والماء في مقلاه متوسطه وحركي المزيج فوق نار خفيفه حتى تذوب الشوكولاته أضيفي تدريجيا مع الخفق ما يكفي من بودرة السكر لجعل المزيج متماسكا وصالحا للمد.
12- البديل للدريم ويب
كريمة منزلية الصنع تسخدم في تزيين الكيك ولا مانع في استخدامها كبديل للدريم ويب
المقادير:- 1/2 كوب سمن نباتي ابيض. 1/2 كوب زبدة 1/2 1 ملعقة شاي فانيليا (يمكن استخدام روح الفانيليا فلها رائحة ذكية) 5 أكواب سكر بودرة خاص بالحلويات. منخول 3 ملاعق طعام حليب الطريقة :- تخفق الزبدة والسمن بخلاط الكيك على السرعة العالية لمدة نصف دقيقة تضاف الفانيليا ثم يضاف السكر تدريجياً (كوب في كل مرة) ويوضع الخلاط على السرعة المتوسطة. يضاف الحليب بعد ان يختفي السكر ثم يوضع الخلاط على السرعة العالية ويستمر في الخفق حتى تصبح هشة تحفظ في علبة محكمة الاغلاق وتستخدم عند الحاجة. الكمية تساوي 1/2 3 كوب كريمة تقريباً. وبعد كده زيينيها زى ما نحبى ممكن بالورد المجفف من عند العطار او بالفارماسيل او اى شكل تحبيه وبالف هنا وشفا
| |
|
| |
نورهان عضوية فخرية
عدد الرسائل : 1316 العمر : 37 تاريخ التسجيل : 15/09/2009
| موضوع: رد: اسهل طريقه لعمل التورتات الإثنين 07 ديسمبر 2009, 10:17 pm | |
| | |
|
| |
rose عضوية فخرية
عدد الرسائل : 4805 العمر : 59 تاريخ التسجيل : 22/05/2009
| موضوع: رد: اسهل طريقه لعمل التورتات الثلاثاء 08 ديسمبر 2009, 12:43 am | |
| | |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: اسهل طريقه لعمل التورتات الثلاثاء 08 ديسمبر 2009, 1:38 am | |
| ربنا يكرمك يا نورا يا حبيبتي.
نسيب لك حته ده ايه ده احنا نشتري لك تورته جديده بحالها علشان اكيد ده حتتحرق ... ههههههه لأ بهزر ... تسلم ايدك و مسيري حاعملها إن شاء الله . |
|
| |
نورهان عضوية فخرية
عدد الرسائل : 1316 العمر : 37 تاريخ التسجيل : 15/09/2009
| موضوع: رد: اسهل طريقه لعمل التورتات الثلاثاء 08 ديسمبر 2009, 3:05 am | |
| | |
|
| |
نورهان عضوية فخرية
عدد الرسائل : 1316 العمر : 37 تاريخ التسجيل : 15/09/2009
| موضوع: رد: اسهل طريقه لعمل التورتات الثلاثاء 08 ديسمبر 2009, 3:06 am | |
| ربنا يخليكى ليا ياسوسو يا حبيبتى ده انا نفسى تجيلى بس وانا اعملك احلى تورتايه فى الدنيا دى كلها والله بجد | |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: اسهل طريقه لعمل التورتات الثلاثاء 08 ديسمبر 2009, 4:11 am | |
| ان شاء الله ربنا يسهل الحال و اجي لك حبيبتي حتي
لو كنت في آخر الدنيا ... كلك كرم و ذوق يا نورا. |
|
| |
Admin منشئ المنتدى
عدد الرسائل : 15974 العمر : 62 تاريخ التسجيل : 16/05/2007
| موضوع: رد: اسهل طريقه لعمل التورتات الثلاثاء 08 ديسمبر 2009, 7:35 pm | |
| على فكرة بقى الوصفات دى رجالى لآن الستات أصلا مابتعرفش تعمل تورتات على العموم شكرا على الوصفات الرجالى
| |
|
| |
نورهان عضوية فخرية
عدد الرسائل : 1316 العمر : 37 تاريخ التسجيل : 15/09/2009
| موضوع: رد: اسهل طريقه لعمل التورتات الثلاثاء 08 ديسمبر 2009, 7:43 pm | |
| لا حول ولا قوه الا بالله [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] حتى التورتات حتعملوها رجالى لا بقى اسمحلى المطبخ ده لعبتنا وانتوا عليكوا تاكلوا وبس يا استاذ مجدى | |
|
| |
Admin منشئ المنتدى
عدد الرسائل : 15974 العمر : 62 تاريخ التسجيل : 16/05/2007
| موضوع: رد: اسهل طريقه لعمل التورتات الثلاثاء 08 ديسمبر 2009, 7:49 pm | |
| أمهر الطباخين فى العالم ..... رجال أمهر واحسن الوصفات وأفضل طرق الطرق وأحسن ألاكلات وأحدث الآكلات رجاااااااااااااااااااااالى
| |
|
| |
نورهان عضوية فخرية
عدد الرسائل : 1316 العمر : 37 تاريخ التسجيل : 15/09/2009
| موضوع: رد: اسهل طريقه لعمل التورتات الثلاثاء 08 ديسمبر 2009, 8:06 pm | |
| والله تلاقى امهر الطباخين اللى حضرتك بتقول عليهم دول قبل ما بيطلعوا فى برامجهم بياخدوا الوصفه من مراتتهم وينسبوا النجاح ليهم احنا اساس المطبخ واساس البيت كله من غيرنا ولا فيه بيت ولا فيه حياه اصلا | |
|
| |
عاشقة المدينة مايو فضي
عدد الرسائل : 931 تاريخ التسجيل : 12/10/2009
| موضوع: رد: اسهل طريقه لعمل التورتات الأربعاء 09 ديسمبر 2009, 5:04 am | |
| تسلم ايدك يانورهان انا بس عاوزة ارد على الاستاذ مجدى البيت والمطبخ مملكت الست والرجل هو الذى حشر نفسه فى ال مالهوش فيه يعنى فى المطبخ [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
| |
زائر زائر
| موضوع: رد: اسهل طريقه لعمل التورتات الأربعاء 09 ديسمبر 2009, 6:11 am | |
| هما اعتبروا التورتات
زي الجيبات الحريمي اللي بدأوا يلبسوها هي و الحلقان و السلاسل. خلاص قربنا علي زمن الحمل و الرضاعه الرجالي كمان هههههههههه |
|
| |
| اسهل طريقه لعمل التورتات | |
|