مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
اسره منتدى 15 مايو ترحب بجميع الزوار ووقت ممتع على صفحاتنا
مدينه 15 مايو
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مدينه 15 مايو


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 مشاوى مشاوى

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

مشاوى مشاوى Empty
مُساهمةموضوع: مشاوى مشاوى   مشاوى مشاوى Icon_minitimeالأحد 22 نوفمبر 2009, 7:07 pm

بالنسبه لى فأنا أفضل الريش وايضا لحم الكتف بعد سلخه والتخلص من العظم

المقادير
زى ماذكرت نوع اللحم وطبعا ده اختيارى
اسياخ خشبيه
قطع طماطم وفلفل اخضر
التتبيله عباره عن
بصل مبشور صغيرا
ملح
فلفل
سماق
2 حبه طماطم مبشوره
الطريقه
ده طبق الريش

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبالنسبه للكتف بحاول ان انتزع العظم منه هكذا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وطبعا يقطع اللحم وبالنسبه للعظم بحتفظ به لعمل شوربه بعد ذلك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نجهز التتبيله فى طبق او علبه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ننقع اللحم فى التتبيله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعدها نضعه فى الاسياخ الخشبيه هكذاا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


اما الكفته

فللكيلو الواحد المفروم نضع 2 بصله متوسطه مفرومه
حزمه بقدونس
وتوابل عربيه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونجهز السلطات
انا بفضل سلطه خضرا وايضا بابا غنوج وسلطه الحمص ان شاء الله انزلهم فى قسم المقبلات

هنا كل شئ جاهز تقريبا ولا ننسى الأيس بوكس وده مهم علشان المشروبات

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

والان نشد الرحال وننطلق فى الهواء الطلق حيث المتعه والجمال
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

مشاوى مشاوى Empty
مُساهمةموضوع: رد: مشاوى مشاوى   مشاوى مشاوى Icon_minitimeالأحد 22 نوفمبر 2009, 7:09 pm

كفتة لحم بقوارب الفليفلة الخضرا

المواد المطلوبة

لحم مفروم
حبات من الفليفلة الخضرا
3 حبة طماطة
1 بصل
2 م ك معجون طماطة
2كوب ماء لحم او ماء عادي
زيت , ملح . بهار , فلفل اسود

الطريقة

قطعي الفليفلة بالنصف وازيلي البذور
ضيفي الملح والبهار الى اللحم المفروم
امزجيهم جيدا واعملي كرات كبيرة واتركيها جانبا

لعمل الصلصة
افرمي البصلة ناعم واقلبيها بالزيت على النار حتى تذبل
ضيفي الطماطة المفرومة ناعم وقلبيها حتى تذبل
ضيفي معجون الطماطة قلبي قليلا
ضيفي 1/2 كوب ماء وملح وفلفل اسود
اتركيها تغلي وتسمك قليلا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ضعي جزء من الصلصة في صحن بايركس او صحن فرن
رصي انصاف الفليفلة عليها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وزعي جزءمن الصلصة في انصاف الفليفلة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ضعي كرات اللحم عليها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وضيفي المنتبقي من الصلصة على الوجه
ضيفي الباقي من الماء
ارفعيه الى فرن حار بعد تغطية الصحن
اتركيه حتى ينضج
قدميه مع الرز


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


والف عافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
منشئ المنتدى
منشئ المنتدى
Admin


ذكر عدد الرسائل : 15974
العمر : 62
تاريخ التسجيل : 16/05/2007

مشاوى مشاوى Empty
مُساهمةموضوع: رد: مشاوى مشاوى   مشاوى مشاوى Icon_minitimeالأحد 22 نوفمبر 2009, 7:17 pm


هى اللحمة طلعت أمتى؟



مع أنى أعرف أن اللحمة بتطلع يوم الوقفة أو أول يوم العيد الكبير بس



هى اللحمة ممكن تطلع فى أى يوم فى السنة غير العيد؟
أرجو الآفادة
وشكرا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

مشاوى مشاوى Empty
مُساهمةموضوع: رد: مشاوى مشاوى   مشاوى مشاوى Icon_minitimeالأحد 22 نوفمبر 2009, 7:19 pm


المقادير:

كيلو من لحم العجل أو الخروف
حبة بصل مفروم
قرن فلفل حار أخضر مفروم ( اختياري )
ملعقة كبيرة طحين
بيضة واحدة
ملعقة كبيرة ملح
فلفل أسود , بهارات مشكلة , القليل من القرفة
القليل من الزيت للقلي خبز الفرنسي الخاص بالهمبورجر ( شكل دائري)

- للتزيين:
مايونيز
ورق خس
شرائح من البندورة
حلقات من البصل


الطريقة:

- افرمي اللحمة و البصل في ماكينة فرم اللحمة .
- اخلطي الفلفل الأخضر و الطحين و البيضة و الملح و البهارات مع اللحمة المفرومة جيداً.
- ضعي ملعقتان أو ثلاث ملاعق من مزيج اللحمة في حلقة معدنية و اضغطي عليها لتحصلي على قرص الهمبرغر أو خذي قطعه من اللحمه و كوريها ثم ابسطيها براحة اليد لتحصلي على الشكل المطلوب .
- قلي أقراص اللحمة بالقليل من الزيت في مقلاة تيفال و قلبيها على الوجهين حتى تنضج .
- شقي خبز الهمبرغر من النصف و ضعي في داخله قليل من المايونيز و ضعي فوقه ورقة خس ثم قرص اللحمة و فوقها حلقة بندورة و بصل .
- قدمي السندويش مع البطاطا المقلية .

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
عضوية فخرية
عضوية فخرية
rose


انثى عدد الرسائل : 4805
العمر : 59
تاريخ التسجيل : 22/05/2009

مشاوى مشاوى Empty
مُساهمةموضوع: رد: مشاوى مشاوى   مشاوى مشاوى Icon_minitimeالأحد 22 نوفمبر 2009, 7:22 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر




مشاوى مشاوى Empty
مُساهمةموضوع: رد: مشاوى مشاوى   مشاوى مشاوى Icon_minitimeالأحد 22 نوفمبر 2009, 8:10 pm

تسلم ايدك rose

لكن الصور عليها اعلان لمنتدي تاني.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مشاوى مشاوى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مدينه 15 مايو :: ][.•:*¨`*:•.منتديات الاسرة-Family Forums.•:*¨`*:•.][ :: 乂♥乂مطبخ حــواء乂♥乂-
انتقل الى: